Volledig scherm
Jack de Gier. © Toin Damen

NEC stelt Schijndelaar De Gier aan als nieuwe trainer

Jack de Gier (49) is per 1 juli de nieuwe hoofdtrainer van NEC. De terugkeer van de voormalig spits van de Nijmeegse eerstedivisionist is vanmiddag afgerond, hij heeft een contract voor drie seizoenen ondertekend.

Met Almere City haalde De Gier - die tussen 1998 en 2001 in Nijmegen speelde en dinsdag officieel wordt gepresenteerd - de finale van de play-offs voor promotie naar de eredivisie. De Graafschap was in die finale alleen over twee wedstrijden te sterk voor de Almeerders.

Bij NEC is De Gier de opvolger van de 35-jarige Pepijn Lijnders. Vanwege tegenvallende prestaties besloten de club en hij vorige week al na een halfjaar uit elkaar te gaan.

,,We hebben een lijst met mogelijke kandidaten gemaakt, waarbij Jack bij ons de absolute nummer één was'', aldus technisch directeur Remco Oversier. ,,In de gesprekken die wij met Jack hebben gevoerd bleek onze visie op voetbalinhoudelijk en op menselijk vlak al snel op een lijn te liggen, waardoor we direct stevig door hebben kunnen pakken.''

De Gier is eveneens blij. ,,Ik heb de afgelopen jaren een geweldige tijd gehad bij Almere City, waar ik met alle plezier en passie had willen blijven. NEC is echter mijn club en de enige club die mij in verleiding kon brengen om Almere te verlaten. Ik zie het als een enorme eer en uitdaging om met alles en iedereen in en rondom NEC te bouwen aan de toekomst van de club en hoop hier samen weer succes te beleven.''