Volledig scherm
Tomas Necid. © BSR Agency

Necid dwingt tegen Willem II nieuwe kans in de spits bij ADO af

Tomas Necid zal Michiel Kramer uit de basis bij ADO Den Haag verdringen. De Tsjech heeft bij trainer Fons Groenendijk een nieuwe kans in de punt van de aanval afgedwongen voor het thuisduel van zaterdag met Willem II.

Door Yorick Groeneweg

Tomas Necid was meer dan een jaar de spits van ADO Den Haag, maar verloor dit seizoen zijn plek aan Michiel Kramer. Nu lijken de rollen weer omgedraaid. ,,Tomas heeft keihard gewerkt, ook toen hij ernaast kwam te staan. Daarnaast heeft hij goals gemaakt in oefenwedstrijden. Een jongen om te belonen”, vindt trainer Fons Groenendijk.

In de laatste wedstrijd, voor de interlandonderbreking tegen Fortuna Sittard (1-0 verlies), werd Kramer al halverwege voor Necid gewisseld. De spits kwam amper in het spel voor en maakte ook een gefrustreerde indruk.

Dat laatste is iets wat ADO nu niet kan gebruiken. Met slechts één overwinning in de laatste acht wedstrijden staan ze slechts één punt boven de streep. ,,Belangrijk is dat we beseffen wat nu op het spel staat, het is zaak om punten te halen”, vervolgt Groenendijk. De trainer ziet kansen om voor de winterstop onderin weg te komen. ,,Van de vijf wedstrijden spelen we er drie thuis. Dat biedt perspectief.”

Te beginnen dus met Willem II. Daarvoor zal bij ADO ook achterin een mutatie plaatsvinden. Omdat rechtsachter Milan van Ewijk nog altijd niet fit is en zijn vervanger Dion Malone geschorst is, maakt Dehninio Muringen zijn debuut. ,,Ook hij verdient dat, omdat hij zich goed ontwikkelt”, aldus Groenendijk, die de 20-jarige verdediger vorig jaar al uit belofteteam overhevelde.