Jackie Groenen kust de beker na de gewonnen EK-finale tegen Denemarken (4-2) van vorig jaar.
Volledig scherm
Jackie Groenen kust de beker na de gewonnen EK-finale tegen Denemarken (4-2) van vorig jaar. © Getty Images

Oranje Leeuwinnen spelen in Breda tegen Denemarken

Play-offsDe Oranje Leeuwinnen spelen hun thuiswedstrijd tegen Denemarken in de play-offs voor het WK 2019 op vrijdagavond 5 oktober om 20.00 uur in het Rat Verlegh Stadion in Breda.

De return in de eerste ronde van de play-offs is vier dagen later, op dinsdag 9 oktober (18.00 uur) in het Deense Viborg. Als de ploeg van bondscoach Sarina Wiegman de eerste ronde van de play-offs doorkomt, wacht daarna nog een dubbele confrontatie met de winnaar van het duel tussen België en Zwitserland. De winnaar van de finale plaatst zich voor het WK voetbal voor vrouwen van volgend jaar in Frankrijk. 

Nederland was vorig jaar in de finale van het EK in eigen land in de finale met 4-2 te sterk voor Denemarken, dat in de poulefase ook al met 1-0 was verslagen. De Europees kampioen slaagde er echter niet in om zich rechtstreeks te plaatsen voor het WK 2019, nadat vorige week in Oslo met 2-1 werd van de vrouwenploeg van Noorwegen. De Nederlandse voetbalsters deden in 2015 in Canada voor het eerst mee aan het WK. 

Poll

Gaan de Oranje Leeuwinnen zich plaatsen voor het WK 2019?

  • Ja, zeker weten (71%)
  • Nee, helaas niet (29%)
3566 stemmen

Oranje speelde 23 keer eerder tegen Denemarken. De eerdere duels eindigden vijf keer in een gelijkspel, acht keer in een overwinning voor Nederland en tien keer in een zege voor de Denen.

De kaartverkoop voor de thuiswedstrijd tegen Denemarken start komende vrijdag om 12.00 uur via onsoranje.nl/tickets.

OranjeLeeuwinnen on Twitter

De data en locaties voor de play-offs zijn bekend! 5 okt: NED 🇳🇱 🆚 DEN 🇩🇰 ➡ Rat Verlegh Stadion (Breda) 9 okt: DEN 🇩🇰 🆚 NED 🇳🇱 ➡ Viborg Stadion De kaartverkoop voor de thuiswedstrijd start vrijdag 14 september om 12.00 uur via https://t.co/BsbDjVyNSe #NEDDEN

FC Barcelona-speelster Lieke Martens baalt na de 2-1 nederlaag in Noorwegen van vorige week dinsdag.
Volledig scherm
FC Barcelona-speelster Lieke Martens baalt na de 2-1 nederlaag in Noorwegen van vorige week dinsdag. © Remko Kool