Volledig scherm
Ossenaar Mitchell van Bergen scoorde tegen PSV. © BSR Agency

Ossenaar Mitchell van Bergen doet na Ajax ook PSV pijn: ‘Hij ging er heel zachtjes in, dat was lekker voor mij’

Mitchell van Bergen (19) scoorde eerder dit seizoen al tegen Ajax en deed dat zaterdag tegen PSV (2-2) nog eens dunnetjes over. Het volgende doelwit op het wensenlijstje van de Osse sc Heerenveen-aanvaller is nummer drie Feyenoord; dan heeft hij de complete traditionele topdrie pijn gedaan. ,,Dat zou mooi zijn, ja”, aldus Van Bergen. 

Nooit scoorde een speler in het shirt van sc Heerenveen sneller tegen PSV dan Mitchell van Bergen; de Ossenaar prikte na 2 minuten en 25 seconden al raak tegen de landskampioen. En ook al was de 1-0 tegen PSV zeker niet de mooiste goal uit zijn nog prille loopbaan, hij was wel ‘lekker’. ,,Ik dribbelde naar binnen en probeerde hem te chippen op Sam (Lammers, red.). Dat blijven moeilijke balletjes, blijkt maar weer hè”, zei hij met een glimlach. PSV-verdediger Nick Viergever raakte de bal nog aan. ,,Hij ging er heel zachtjes in. Dat was lekker voor mij, ja.”

Toch was Van Bergen direct na de wedstrijd verre van vrolijk. De voormalig jeugdspeler van Willem II was ‘ziek’ van de gelijkmaker van Donyell Malen in de 95ste minuut. ,,Ik dacht: het is afgelopen, we pakken de drie punten. De eerste helft speelden we ook echt goed, alles lukte. Alleen krijg je dan uiteindelijk die klotegoal nog tegen...”

Kwaliteit

Zodoende kreeg zijn vijfde eredivisiegoal in twintig wedstrijden voor sc Heerenveen een nare bijsmaak. Ook al omdat de Friezen nog altijd in de onderste regionen van de eredivisie bivakkeren. Van Bergen vertrouwt erop dat daar snel verandering in komt. ,,Wij hebben genoeg kwaliteit. Dat komt zeker bovendrijven”, zegt de Ossenaar, die met sc Heerenveen op 4 april de uitwedstrijd tegen Feyenoord, het laatste doelwit van de topdrie, speelt.