Volledig scherm
Adriaan Visser © Frans Paalman

PEC doet in brief dringend verzoek aan KNVB

PEC Zwolle heeft de KNVB per brief het ,,zeer dringende verzoek'' gedaan om de verplaatsing van de competitiewedstrijd tegen Ajax terug te draaien. Voorzitter Adriaan Visser meldt dat in zijn column op de website van PEC. De brief is gericht aan de KNVB, de Eredivisie CV en Ajax.

De KNVB besloot deze week de wedstrijd Ajax - PEC Zwolle te verplaatsen van zaterdag 2 maart naar woensdag 13 maart (aftrap 18.30 uur). De Amsterdammers krijgen daardoor extra rust in de aanloop naar de return tegen Real Madrid in de achtste finales van de Champions League, op 5 maart in de Spaanse hoofdstad. Ajax wil dan proberen een achterstand van 2-1 weg te werken.

‘Deze op z’n zachtst gezegd bijzondere wijziging komt voort uit het drukke wedstrijdschema van Ajax. Dat er door deze wijziging juist een bijzonder druk speelschema voor PEC Zwolle ontstaat, is blijkbaar van ondergeschikt belang. Het besluit lijkt willekeurig genomen en kan grote gevolgen met zich meedragen voor het verdere verloop van de competitie. Zowel boven- als onderin de ranglijst’, schrijft Visser. ‘Het besluit de wedstrijd wederom te verplaatsen brengt twee voor ons zwaarwegende elementen naar voren. Namelijk de sportieve aspecten, die zoals later in deze column uitgelegd niet bepaald rooskleurig voor ons uitpakken en ten tweede het feit dat de wijziging totaal geen rekening houdt met de belangen van onze aanhang; de levensader van onze club!’