‘Profeet’ Giovanni Korte (NAC) voorspelt: ‘Gelijkspelletje bij topper FC Den Bosch tegen Go Ahead Eagles’

Profeet van de WeekElke week voorspelt een andere speler of clubman in dienst van een Brabantse club de wedstrijden van het weekend als Profeet van de Week. Deze week is het de beurt aan NAC-aanvaller Giovanni Korte.

Korte boekte afgelopen weekend een enorm belangrijke overwinning met zijn club. Dankzij doelpunten van Mitchell te Vrede en Arno Verschueren won NAC in eigen huis van Vitesse en verliet het de laatste plaats in de eredivisie. ,,Een polonaise hebben we niet gelopen, maar we hebben wel een klein feestje gevierd. Dat was een mooie overwinning. Nu moeten we door”, stelt Korte.

Ook op het kunstgras van PEC Zwolle gaat NAC er met de drie punten vandoor, zo verwacht hij. ,,Kunstgras? Ik hou er wel van eigenlijk, ik heb er geen problemen mee. ”

Elders in Brabant

In de Keuken Kampioen Divisie staat vrijdag de topper tussen Go Ahead Eagles  op het programma. ,,Een gelijkspelletje", denkt Korte. ,,Ze doen het allebei goed.” Dat zou betekenen dat Sparta, dat de tweede plaats bezet, de lachende derde kan worden en de koppositie kan heroveren.

Helmond Sport zou zomaar eens de tweede overwinning van het seizoen kunnen bijschrijven, vermoedt Korte. Op De Braak zijn met Bart Meijers, Bodi Brusselers, Diego Snepvangers en Richelor Sprangers liefst vier NAC-huurlingen actief. ,,Helmond wint bij TOP Oss. Ik ga voor de NAC-huurlingen.”

Voorspellingen Giovanni Korte
Go Ahead Eagles - FC Den Bosch: 3
FC Eindhoven - RKC Waalwijk: 3
Telstar - PSV: 2
Jong FC Utrecht - FC Dordrecht: 2
TOP Oss - Helmond Sport: 2
Willem II - ADO Den Haag: 2
Heracles Almelo - PSV: 2
PEC Zwolle - NAC: 2

Volledig scherm
Profeet van de Week. © Emma Coolen