‘Profeet’ Henk Vos: ‘Willem II moeilijk bespeelbaar, maar ga voor winst Feyenoord’

Profeet van de WeekElke week voorspelt een andere (oud-)speler of (oud-)clubman in dienst van een Brabantse club de wedstrijden van het weekend als Profeet van de Week. Deze week is het de beurt aan Henk Vos, trainer van derdeklasser RBC en oud-speler van onder meer PSV, Willem II, FC Eindhoven, FC Den Bosch, NAC en TOP Oss.

Het record staat nog steeds op zes goed voorspelde wedstrijden. ,,Het blijft altijd verrassend in de voetballerij, hè? Ik ga m'n best doen, laten we hopen op een goede afloop”, blijft Vos voorzichtig. ,,Maar ik ben een winnaar, dus ik hoop dat ik met deze uitslagen boven die zes eindig.”

Vos verwacht dat PSV zich niet verslikt in middenmoter VVV-Venlo. ,,Dat is een heel leuke, frivole ploeg, maar ze krijgen wel de koploper op bezoek. Dat wordt een overwinning voor PSV.” En Willem II op bezoek in De Kuip? ,,Feyenoord is voor mij de mooiste club van Nederland. Zij moeten ook winnen. Willem II is een lastig bespeelbare ploeg, maar ik ga toch voor winst van Feyenoord.”

In de Keuken Kampioen Divisie voorspelt Vos een zege voor FC Den Bosch op bezoek bij NEC en moeten TOP Oss en RKC Waalwijk het doen met nul punten tegen respectievelijk Jong Ajax en MVV.

De voorspellingen van Henk Vos:

TOP Oss - Jong Ajax: 2
MVV Maastricht - RKC Waalwijk: 1
NEC - FC Den Bosch: 2
SC Cambuur - Jong PSV : 2
Jong FC Utrecht - FC Eindhoven: 3
Helmond Sport - Go Ahead Eagles: 2
VVV-Venlo - PSV: 2
Feyenoord - Willem II: 1
NAC - FC Utrecht: 2

Volledig scherm
Henk Vos, de profeet van de week. © Persgroep