‘Profeet’ Steef Nieuwendaal voorspelt: RKC zet grote stap richting periodetitel, Willem II wint in Arnhem

Elke week voorspelt een andere speler of clubman in dienst van een Brabantse club de wedstrijden van het weekend als Profeet van de Week. Deze week is het de beurt aan Steef Nieuwendaal, voormalig profvoetballer bij onder meer Willem II, FC Den Bosch en RKC. Bij laatstgenoemde club is hij momenteel commercieel manager. 

Met drie rode kaarten speelde Helmond Sport vorige week een op z’n zachtst gezegd merkwaardig duel. De ploeg verloor tevens in eigen nuis met 1-2 van FC Dordrecht. Nieuwendaal denkt dat er tegen FC Volendam een nieuwe nederlaag bijkomt. De Helmonders wonnen dit seizoen nog een enkel uitduel.

Maar als we Nieuwendaal mogen geloven, komt er ook goed nieuws. De voormalig middenvelder voorspelt dat RKC in eigen huis ten koste van Almere City de periodetitel pakt. Daarnaast wordt er, afgaande op de voorspelling, ook gejuicht in Oss: Nieuwendaal noteerde bij het duel Top Oss - Telstar een ‘1'.

Eredivisie

Tot slot  liggen er volgens de profeet voor twee van de drie Brabantse eredivisieclubs een overwinning in het verschiet: PSV wint op bezoek bij Heerenveen, Willem II pakt drie punten in Arnhem  en NAC gaat onderuit bij Ajax.

De voorspellingen van Steef Nieuwendaal

FC Volendam - Helmond Sport: 1
Jong PSV - FC Twente: 3
FC Eindhoven - Jong Ajax: 2
Jong AZ - FC Den Bosch: 2
TOP Oss - Telstar: 1
RKC - Almere City: 1
Ajax - NAC: 1
Heerenveen - PSV: 2
Vitesse: Willem II: 2

Volledig scherm
© Beeld Werkt
  1. De Boer klaar voor debuut bij Atlanta: ‘Groep oogt scherp’

    De Boer klaar voor debuut bij Atlanta: ‘Groep oogt scherp’

    Frank de Boer staat voor zijn officiële debuut bij Atlanta United. De 48-jarige trainer speelt in de Nederlandse nacht van donderdag op vrijdag met zijn Amerikaanse ploeg in Costa Rica tegen Herediano, in de achtste finales van de Concacaf Champions League. ,,We hebben een heel goede voorbereiding gehad en de groep oogt scherp’', zegt De Boer. ,,Natuurlijk kan het nog beter, maar iedereen heeft hetzelfde doel voor ogen.’'