Volledig scherm
PREMIUM
PSV-keeper Jeroen Zoet schiet voor het duel met Willem II Lars Unerstall in. © ANP Sport

PSV diep door het stof: na degradatie nu rehabilitatie voor Jeroen Zoet

PSV heeft een diepe kniebuiging gemaakt voor Jeroen Zoet. Die heeft de openlijke excuses van zijn club geaccepteerd. Maar na zes jaar onder de lat wordt zijn leven in Eindhoven straks wel anders als tweede doelman.

Door Maarten Wijffels

Jeroen Zoet meldde zich gisteravond in hotel Woudschoten in Zeist. Hij checkte er in voor een week op pad met het Nederlands elftal. Trainen in de bossen van de KNVB-campus; het betekent even weg uit de brandhaard die PSV momenteel is. Eerder op de dag maakte Zoet (28) iets mee wat een voetballer zelden meemaakt. PSV bood hem openlijk en ruimhartig excuses aan voor de gang van zaken rond het duel van zondag met Willem II.

PSV betreurt het dat Zoet daar ‘onterecht extra is beschadigd’ door een ‘pijnlijke interne communicatiefout.’ ,,Wij hebben verzuimd om Jeroen op zaterdag te vertellen dat hij in Tilburg derde doelman zou zijn,’’ stelt PSV-trainer Mark van Bommel in een verklaring op de clubsite. ,,Hij kreeg dit pas ter plekke te horen en dat is niet goed te praten. Jeroen was terecht woedend, maar was toch zo professioneel om met Lars Unnerstall de warming-up te doen.’’