Volledig scherm
Gastón Pereiro en Lionel Messi tijdens de Champions League-ontmoeting tussen PSV en FC Barcelona. © Pim Ras Fotogtrafie

PSV kan nog vijf clubs loten in Champions League-voorronde

Na dit weekend is duidelijk welke vijf clubs PSV op 18 juni precies kan loten in de tweede voorronde van de Champions League. Vorige week werd al duidelijk dat de club misschien een behoorlijk zware dobber krijgt. 

Op het moment dat Chelsea op woensdag 29 mei de Europa League wint, loot PSV tegen óf het Zwitserse FC Basel of het Griekse Olympiakos Piraeus. Dit zijn de nummers twee van de Zwitserse en Griekse competitie. 

Tegenstander van Ajax
Ajax stroomt een ronde later in dan PSV. De kampioen heeft daarin een geplaatste status en ontloopt daardoor clubs als Celtic, FC Kopenhagen en Dinamo Zagreb. Clubs als APOEL Nicosia, FK Qarabag en PAOK Saloniki behoren wel tot de mogelijke tegenstanders. Op 22 juli weet Ajax bij de loting pas echt wie een maand later de tegenstander is. Bij een zege komt Ajax in de play-offs. De winnaar daarvan speelt de groepsfase van de Champions League, de verliezer Europa League.

Nu is ook duidelijk tegen wie PSV kan loten op het moment dat Arsenal de Europa League-finale wint. In dat geval zijn LASK Linz, Viktoria Plzen of Basaksehir (waar Eljero Elia speelt) de mogelijke tegenstanders. Deze ploegen eindigen als tweede in respectievelijk de competitie van Oostenrijk, Tsjechië en Turkije. 

PSV begint al op 23 of 24 juli aan het toernooi om de Champions League en moet in totaal drie voorrondes zien te overleven om tot het hoofdtoernooi toegelaten te worden. Op 29 mei is dus duidelijk of PSV nog twee of drie potentiële tegenstanders heeft in voorronde twee.