Volledig scherm
Donyell Malen © BSR Agency

PSV moet het waarschijnlijk zonder Malen doen tegen Sparta, Bergwijn nog langer eruit

videoDe kans dat Donyell Malen zaterdag bij PSV meespeelt tegen Sparta is volgens trainer Mark van Bommel niet groot.

Malen heeft een blessure en lijkt niet inzetbaar. Hij trainde ook niet mee bij de afsluitende groepssessie van PSV voor het duel met de Rotterdammers. Ook Steven Bergwijn moet passen voor het duel en is wat langer uitgeschakeld. Wanneer hij terug is, is nog niet duidelijk maar Bergwijn moet ook de interlandperiode in november aan zich voorbij laten gaan. 

Mohamed Ihattaren is weer van de partij en hersteld na een knieblessure. Daarnaast zijn Ryan Thomas, Nick Viergever en Jorrit Hendrix nog geschorst. Van Bommel liet vrijdag de Jong PSV’ers Cyril Ngonge, Claudio Gomes, Richie Ledezma en Amar Catic meetrainen. Een aantal van hen gaat ook mee naar Het Kasteel.

De trainer gaf aan dat de rode kaarten volgens hem niets met het karakter van de coach te maken hebben. ,,We hadden al meer dan zestig wedstrijden gespeeld voor het duel van vorige week waarin niemand een rode kaart krijgt.”

Mis geen goal van Sparta - AZ! Open onze app, installeer Goal Alert gratis en ontvang tijdens wedstrijden binnen 5 minuten een melding én een video van een doelpunt. Lees hier meer.

Sjoerd Mossou en Hidde van Warmerdam bespreken in Voetbal op Vrijdag de toekomst van Mark van Bommel bij PSV.