PSV'er Pablo Rosario wordt achterna gezeten door Dani de Wit van AZ.
Volledig scherm
PSV'er Pablo Rosario wordt achterna gezeten door Dani de Wit van AZ. © BSR Agency

PSV schaart zich achter Ajax en wil stoppen met het seizoen

Na Ajax hebben PSV en AZ ook bij de KNVB aangegeven te willen stoppen met dit seizoen. Dat hebben beide clubs zojuist tijdens het telefonisch overleg met alle clubs kenbaar gemaakt.

Ajax liet zich vanochtend bij monde van Marc Overmars al duidelijk horen over hun standpunt. De Amsterdammers vinden dat er een streep onder het huidige seizoen moet. Inmiddels is die opvatting ook in Eindhoven en Alkmaar van toepassing. Zowel PSV als AZ heeft de KNVB het advies gegeven om te stoppen met dit seizoen.

Vanochtend hadden beide clubs een telefonisch overleg met Ajax. Daarin schaarden PSV en AZ zich achter de woorden van de Amsterdamse clubleiding. Ze zullen dan ook samen optrekken en dat is zojuist in het overleg met alle clubs nog eens herhaald.

De KNVB heeft in de tussentijd alle clubs uit de eredivisie en Keuken Kampioen Divisie uitgenodigd voor een videoconferentie. De nationale voetbalbond wil de verenigingen uit het betaalde voetbal komende dinsdag bijpraten over de gevolgen van de twee scenario’s die nu nog voor de rest van het seizoen op tafel liggen. Of dat daadwerkelijk nog veel zal opleveren, is de vraag nu Ajax, AZ en PSV geen heil meer zien in uitspelen va de competitie.