Volledig scherm
© pro shots

PSV verwacht werkvergunning
'Guti' deze week binnen te hebben

PSV-nieuweling Érick Gutiérrez ligt op koers voor een plek in de wedstrijdselectie bij ADO-PSV van zaterdag. De Mexicaan arriveerde dinsdag op trainingscomplex De Herdgang, waar hij vanaf donderdag mee kan trainen bij de groepssessies. PSV rekent erop dat zijn werkvergunning snel wordt afgegeven, waardoor hij zaterdag inzetbaar is. 

De club is blij dat de Mexicaanse voetbalbond Gutiérrez en Lozano vrijaf gaf voor de interland van vannacht met de Verenigde Staten. 'Guti' moest nog een aantal stempels in Mexico halen om zijn werkvergunning rond te kunnen maken. Met hem heeft trainer Mark van Bommel een extra optie voor het middenveld aan boord. 

Gutiérrez kwam vorige week vrijdag zestig minuten in actie tijdens de door Mexico met 1-4 van Uruguay verloren interland. Lozano speelde daarin bijna drie kwartier. Doelpuntenmaker Gastón Pereiro keerde eergisteren al terug in Eindhoven en ook de Australiërs Aziz Behich en Trent Sainsbury sluiten deze week weer aan. PSV bereidt zich vanaf donderdag met een nagenoeg complete groep (alleen Rigo en Romero zijn nog herstellende van blessures, red.) voor op het duel met ADO, waarna drie dagen later al de Champions League-topper tegen FC Barcelona volgt. De week krijgt nog meer belang, omdat volgende week zondag ook het thuisduel met Ajax volgt. 

  1. Löw: We hadden wellicht het geluk dat we vorige keren misten

    Löw: We hadden wellicht het geluk dat we vorige keren misten

    De Duitse bondscoach Joachim Löw erkent dat zijn ploeg in de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Oranje een beetje geluk heeft gehad. Het Nederlands elftal domineerde na rust en kwam van 0-2 terug tot 2-2, maar vlak voor tijd wist Nico Schulz de ‘Mannschaft’ alsnog de winst te bezorgen (2-3). ,,We hadden deze wedstrijd wellicht het geluk dat we de vorige keren een beetje misten’', zo doelde Löw op de duels met Oranje in de Nations League, die in 3-0 en 2-2 eindigden.