Volledig scherm
© pro shots

Rentree Evander Sno (29) aan zijden draadje; RKC'er hangt celstraf boven hoofd

WAALWIJK - Een rechtszaak zou voor complicaties kunnen zorgen bij de rentree van Evander Sno in het betaalde voetbal. De 29-jarige middenvelder, die bij RKC Waalwijk een contract voor anderhalf jaar tekende, moet zich nog steeds bij de rechtbank in Amsterdam verantwoorden.

Sno wordt verdacht van zware mishandeling en poging tot doodslag. Dat gebeurde bij een vechtpartij op 11 augustus 2013 in het centrum van Amsterdam. Sno raakte met een groepje vrienden betrokken bij een vechtpartij. Twee personen deden daarna aangifte van mishandeling. Omdat een van de slachtoffers tegen het hoofd werd getrapt wil het OM poging tot doodslag ten laste leggen.

In maart 2016 diende de zaak voor de rechtbank in Amsterdam. Sno liet zich vertegenwoordigen door een advocaat. De zaak werd voor onbepaalde tijd aangehouden omdat de advocaten van beide partijen eerst de bewakngsbeelden wilden zien.

Aangifte niet ingetrokken
Een woordvoerster van de rechtbank van Amsterdam vertelde gisteren dat er nog geen nieuwe zittingsdatum bepaald is. Ze verzekerde wel dat de zaak alsnog voor de rechter zal komen. ,,De aangifte is niet ingetrokken en er is ook geen schikking door beide partijen getroffen", vertelde ze. Of de zaak op korte termijn weer op de rol staat kon ze niet vertellen.