Volledig scherm
© BSR Agency

RKC in vijf jaar van hekkensluiter in eerste divisie naar promotie

Dat het in het voetbal snel kan gaan, bewijst RKC. De Waalwijkse club werd in de afgelopen vijf seizoenen één keer hekkensluiter en twee keer nummer achttien in de eerste divisie. Toch mag RKC na de 4-5 zege bij Go Ahead Eagles komend seizoen Ajax, PSV en Feyenoord weer ontvangen. 

De degradatie in het seizoen 2013-2014 zorgde voor financiële problemen in Waalwijk. De gemeente sprong bij door de huur voor het stadion te verlagen. De geldnood bleef echter. In 2016 lieten investeerders een lening van in totaal 2 miljoen euro zitten. De verkoop van het Mandemakers Stadion door de gemeente aan projectontwikkelaar PPO hielp RKC ook om uit de financiële problemen te komen. 

Onder trainer Fred Grim, die op 1 juli vorig jaar werd aangesteld, ging het sportief beter. RKC eindigde op de achtste plaats in de Keuken Kampioen Divisie en plaatste zich zo voor de play-offs. Eerst werd eredivisionist Excelsior verslagen. Daarna leken de Brabanders in de eerste wedstrijd een mindere uitgangspositie te hebben na de 0-0 in Waalwijk, maar in Deventer werd dankzij de 4-5 overwinning toch promotie naar de eredivisie afgedwongen. 

Volledig scherm
© BSR Agency
Volledig scherm
© BSR Agency