Volledig scherm
Juriën Gaari krijgt de rode kaart voorgehouden door scheidsrechter Allard Lindhout tijdens RKC - AZ. © ANP

RKC rept na rood voor Juriën Gaari over terugkeer naar kunstgras

Juriën Gaari is door de KNVB voor drie wedstrijden geschorst, waarvan een duel voorwaardelijk, voor zijn rode kaart in de wedstrijd van RKC Waalwijk tegen AZ. De rechtsback kan daardoor niet in actie komen tegen FC Twente (uit) en ADO Den Haag (thuis).

In een reactie op de eigen website laat RKC weten dat de straf met gemengde gevoelens wordt geaccepteerd. ,,Als dit de tendens is dan kunnen we beter weer teruggaan naar kunstgras en de spelregels van zaalvoetbal hanteren”, zo algemeen directeur Frank van Mosselveld van de club, die juist de overstap naar natuurgras maakte. ,,Voetbal is en blijft toch een contactsport waar stevige duels worden uitgevochten.”

Na het duel tegen AZ sprak trainer Fred Grim al zijn verwondering uit voor de rode kaart na een ‘harde, maar faire tackle op de bal’. Hij deed dat in kleine kring, na afloop van de persconferentie. Daar had Arne Slot, de trainer van AZ, ook al gezegd dat hij de rode kaart voor Gaari overdreven vond.

Van Mosselveld herhaalt op de website van RKC de woorden die Grim zondag sprak. ,,Er wordt niet over gerept dat Gaari gewoon de bal speelde. De manier waarop dit soort voorvallen in Nederland beoordeeld wordt, is typerend. In de Premier League krijg je een staande ovatie voor zo’n tackle.”

RKC vond het zinloos beroep aan te tekenen omdat arbiter Allard Lindhout de rode kaart wegschreef onder de noemer ‘gevaarlijk spel’. ,,We willen Gaari niet nog langer kwijt zijn door de schorsing aan te vechten”, aldus Van Mosselveld. Daarom accepteren we het voorstel van de aanklager van de KNVB.”