Volledig scherm
Hans Mulder maakt een sliding op Julian Lelieveld. © BSR Agency

RKC-speler Mulder: We zagen de dokter daar liggen

De spelers van RKC leken aangeslagen aan de tweede helft te beginnen. Dat had alles te maken met de hartaanval die de clubarts in de kleedkamer heeft gehad. Hans Mulder, die 3-3 maakte, zag het gebeuren. 

,,We hoorden een enorme klap. We zagen de dokter daar liggen. Dan schrik je wel even. Dat kwam keihard aan bij ons. Ik ben blij dat het goed met hem gaat. Deze is voor hem”, aldus Mulder bij FOX Sports. 

Mulder zag voormalig RKC-speler één minuut voor tijd de 4-3 maken, maar hij kon vijf minuten later weer juichen toen Stijn Spierings de beslissende 4-4 maken. Uiteindelijk werd het nog 4-5. 

Ook Henrico Drost reageerde geschokt: ,,Ik zag de arts omvallen in de kleedkamer. Gelukkig hoorden we vlak voordat we het veld weer op gingen dat hij weer bij kennis was. Dit hebben we voor hem gedaan.”

Trainer Fred Grim schoot vol. ,,Dit leer je niet op de cursus. Gelukkig is het goed nu. De jongens hebben het geweldig opgepakt, al is het makkelijk lullen nu. Op ‘t eind volgde een ontlading van hier tot Tokio.”