Proshots
Volledig scherm
© Proshots
1
EINDE
1
  • Carel Eiting 37'
  • Henrico Drost 55'

RKC Waalwijk snoept punten af van koploper Jong Ajax

RKC Waalwijk sprokkelde maandag een punt bij koploper Jong Ajax, dat tot vanavond nog zonder puntenverlies was. In Amsterdam werd het 1-1. Het was voor RKC het tweede punt van de competitie.

Nabeschouwing

Net als tegen De Graafschap (0-0) speelde RKC ook op sportpark De Toekomst in het heringevoerde 4-3-3 systeem, maar dan met Nikki Baggerman op het middenveld (in plaats van Noël de Graauw) en Roland Bergkamp in de punt van de aanval (in plaats van Irvingly van Eijma).

Zoals verwacht nam Jong Ajax direct het initiatief, maar dat was niet voor lang. Scheidsrechter Martin Pérez floot namelijk al na 13 minuten af vanwege het onweer dat wel heel dichtbij kwam. Toen het onweer - en daarmee ook de hevigste regenbuien - waren overgetrokken, werd de wedstrijd weer hervat. Aan het spelbeeld veranderde niets: Jong Ajax domineerde, maar RKC kwam eigenlijk nauwelijks in de problemen. De eerste mogelijkheden waren zelfs voor de Waalwijkers: eerst werd een verraderlijke vrije trap van Paul Quasten door Jong Ajax-keeper Kostas Lamprou nog net uit de hoek getikt, uit de daaropvolgende corner kopte Jan Lammers voorlangs.

Jong Ajax, in verdedigend opzicht slordig en vooral gevaarlijk via stilstaande fases, sloeg in de 37ste minuut toch toe: Carel Eiting fopte Baggerman en schoot binnen (1-0). Op slag van rust waren de Amsterdammers via Dennis Johnsen dichtbij de 2-0, maar RKC-keeper Etienne Vaessen voorkwam dat met een stijlvolle redding.

Na de pauze liet RKC zich wat vaker zien op de helft van de Amsterdammers en dat leidde in de 55ste minuut tot de gelijkmaker. Jong Ajax slaagde er niet in een vrije trap weg te werken en Henrico Drost schoot de afvallende bal binnen: 1-1. Voor Jong Ajax het sein de duimschroeven weer wat aan te draaien, maar Vaessen ontpopte zich tot een niet te nemen horde voor de Amsterdamse beloften. Hij redde fraai op schoten van onder anderen Johnsen, Teun Bijleveld en Mateo Cassierra en werd in de slotseconden ook nog geholpen door de lat. Het leverde RKC een zwaarbevochten, maar zeer welkom punt op.

Liveblog

 geen nieuwe berichten

Doelpunt Jong Ajax afgekeurd wegens gevaarlijk spel.

Een heuse scrimmage zorgt bijna alsnog voor een tweede Amsterdamse goal. De lat redt Vaessen dit keer.

Bergkamp legt de bal knap neer voor Greene, die niet uitkomt met zijn passen en de bal volledig verkeerd raakt op een meter of 14 van de goal.

Chovanie Amatkarijo wordt vervangen door Philippe van Arnhem.

Dit keer probeert Quasten, die een goede wedstrijd speelt, het van afstand. Toch een flink stuk naast.

Kans Cassierra. Hij draait goed weg, maar weet niet genoeg kracht mee te geven aan de bal.

Dani de Wit wordt vervangen door Zian Flemming.

Vaessen verwerkt een afstandsschot knap.

Eiting probeert het van afstand, maar schiet een meter naast.

RKC zakt in, en blijft hopen op een vlugge uitbraak. Jong Ajax omsingelt de Waalwijkers bij vlagen, maar komt niet tot uitgespeelde kansen.

Teun Bijleveld wordt vervangen door Mees de Wit.

Wéér een goede save van Vaessen. Ditmaal op een Amsterdamse vrije trap.

Saïd Bakari wordt vervangen door Dylan Seys. Laatstgenoemde is nog niet fit voor negentig minuten, maar krijgt vandaag een half uur om zijn kwaliteiten te tonen.

Johnsen en Vaessen hebben het maar druk met elkaar. De doelman in Waalwijkse dienst reageert wederom goed op een kiezelharde inzet.

Gele kaart Dani de Wit.

Doelpunt RKC. Henrico Drost pakt een afvallende bal vol op zijn slof en laat Lamprou kansloos: 1-1.

Gele kaart Luis Manuel Orejuela.

Tweede helft begonnen

Einde eerste helft

laad oudere berichten

Voorbeschouwing

Opstelling RKC: Vaessen; G. Ndefe, Lammers, Drost, Quasten; Greene, Baggerman, Rienstra; Bakari, Bergkamp, Amatkarijo.

Opstelling Jong Ajax: Lamprou, Orejuela, Zeefuik, Bergsma, Dankerlui; Eiting, De Wit, Bijleveld; Mazraoui, Cassierra, Johnsen.

Scheidsrechter: Pérez.

Geblesseerd: Niemand.

Laatst onderlinge duel: 3 februari 2017, Jong Ajax - RKC Waalwijk 4-1.

Bijzonderheden: Johan Voskamp is hersteld van een liesblessure en dus kan Peter van den Berg beschikken over een fitte selectie, al acht de RKC-trainer aanvallers Leandro Resida en Dylan Seys nog niet fit genoeg om te starten. Met Jong Ajax treft RKC de enige club in de eerste divisie die nog zonder puntenverlies is. Van den Berg gaf gisteren aan te willen vasthouden aan het tegen De Graafschap (0-0) heringevoerde 4-3-3 systeem. ,,Maar we zullen compact gaan spelen, anders loop je in het mes tegen deze ploeg", voegde hij daaraan toe..

Terug naar boven

Statistieken

Gele kaarten
2
1
Rode kaarten
0
0
Balbezit
0%
0%
Strafschoppen
0
0
Hoekschoppen
0
0
Vrije trappen
0
0
Overtredingen
0
0
Buitenspel
0
0
Schoten op paal / lat
0
0
Schoten op doel
0
0
Gered door de doelman
0
0
Schoten naast
0
0
Terug naar boven

Opstelling

4-2-1-3
4-3-3
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner

Bank

Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner

Terug naar boven