Volledig scherm
PREMIUM
© BSR/SOCCRATES

Rob Westerhof: Emotioneel in Rotterdam, succesvol in Eindhoven

Rob Westerhof (75) was voorzitter van PSV en tot voor kort Sparta. De geboren Rotterdammer gaat zich nu inzetten voor jonge (sport)mensen die plotseling niet meer kunnen sporten.

,,Ik ken elke stoeprand in de wijken rond de Nederlandse voetbalstadions. Tijdens wedstrijden van Sparta liep ik vaak het stadion uit. Ik kon de spanning niet aan en durfde ook bijna niet op mijn telefoon te kijken.‘’ Voormalig Philips-topmanager Rob Westerhof zegt het met een lach. Hij weet ook wel dat hij een beetje gek is als het op Sparta aankomt. Het frustreert hem dat de club met een rijke historie en geroemde jeugdopleiding weer actief is in de eerste divisie.

  1. De Boer klaar voor debuut bij Atlanta: ‘De groep oogt scherp’

    De Boer klaar voor debuut bij Atlanta: ‘De groep oogt scherp’

    Frank de Boer staat voor zijn officiële debuut bij Atlanta United. De 48-jarige trainer speelt in de Nederlandse nacht van donderdag op vrijdag met zijn Amerikaanse ploeg in Costa Rica tegen Herediano, in de achtste finales van de Concacaf Champions League. ,,We hebben een heel goede voorbereiding gehad en de groep oogt scherp’', zegt De Boer. ,,Natuurlijk kan het nog beter, maar iedereen heeft hetzelfde doel voor ogen.’'