Volledig scherm
Feest bij Willem II, treurnis bij Roda JC. © ANP Pro Shots

Roda JC wil via rechter alsnog naar halve eindstrijd KNVB-beker, Willem II wacht af

Roda JC stapt naar de rechter. De aanleiding is de uitschakeling in de kwartfinale van de beker tegen Willem II. Door een beslissing van de videoscheidsrechter werd een doelpunt van de Limburgers afgekeurd bij een stand van 2-2, waarna Willem II vervolgens won na strafschoppen.

Nu kiest Roda JC ervoor om een kort geding aan te spannen tegen de KNVB om de wedstrijd vanaf de 83ste minuut te hervatten, bij een stand van 2-3 voor de bezoekers uit Limburg. Roda JC geeft aan dat de beslissing van de videoarbiter onrechtmatig was omdat Willem II - nadat een speler van Roda JC de bal met de hand toucheerde - weer in balbezit kwam.

Een eerder protest bij de voetbalbond leverde niets op voor Roda JC. De KNVB besloot het bezwaar af te wijzen op basis van Regel 5 van de Spelregels veldvoetbal, waarin staat dat beslissingen van een scheidsrechter bindend zijn, en de terugkoppeling van The International Football Association Board (IFAB) als besluitvormend orgaan voor de toepassing van de Spelregels, aangaande het gebruik van de Video Assistant Referee (VAR).

Het kort geding dient volgende week donderdag om 14.00 uur in Utrecht. Willem II laat in een reactie weten: ,,Onze reactie blijft hetzelfde: dit is iets tussen de KNVB en Roda JC. Wij wachten het af, maar gaan ervan uit dat wij de halve finale spelen.''