Volledig scherm
© VI Images

Ruiter zegt Sparta af na belangstelling PSV

Robbin Ruiter wordt niet de nieuwe keeper van Sparta. De afgelopen dagen onderhandelde de Rotterdamse club met de goalie, die tot voor kort uitkwam voor het Engelse Sunderland. Hij heeft evenwel aangegeven dat er belangstelling is van een andere club. Die club is PSV.

Door Dennis van Bergen

Technisch manager Henk van Stee van Sparta bevestigt dat hij de afgelopen dagen gesprekken heeft gevoerd met Robbin Ruiter, die transfervrij is na een periode bij het Engelse Sunderland. ,,Robbin voldeed aan het profiel van de keeper die we zochten”, stelt hij. ,,Om die reden zijn we met elkaar het gesprek aangegaan. Robbin was enthousiast over Sparta. Maar helaas voor ons heeft zich in de tussentijd ook een andere club voor hem gemeld. Die club is voor hem sportief en financieel interessanter.”

Die club is PSV, melden bronnen rondom de onderhandelingen. Vanwege blessureleed van de van VVV overgekomen Lars Unnerstall, is die club op zoek naar een ervaren stand-in voor eerste keus Jeroen Zoet. Ruiter, die in Nederland speelde voor FC Volendam en FC Utrecht, is in Eindhoven serieus in beeld om die vacature in te vullen.

Sparta gaat nu op zoek naar een alternatief. Onder anderen Michael Verrips van KV Mechelen staat op de radar van de naar de eredivisie gepromoveerde club.