Volledig scherm
PREMIUM
Sjoerd Mossou. © AD Sportwereld

Ryan Babel past in geen enkel hokje

ColumnColumnist Sjoerd Mossou zag Ryan Babel (32) afgelopen week schitteren in Oranje. ,,De voetballer die ons leerde dat je maar beter je eigen weg kunt volgen.”

Als Ryan Babel even nadenkt over wat hij zeggen wil, wrijft hij vaak zachtjes met zijn hand over zijn kruin, en spreekt dan in kalme, licht vertraagde zinnen.

Het is vaak prettig luisteren naar Babel, omdat hij niet in van die standaardriedeltjes praat. Dat was vroeger al zo. Als tiener kon hij wat achterdochtig zijn, vooral wanneer hij zich onbegrepen voelde. Maar altijd: Babeliaans. Op geheel eigen wijze. Soms keek hij je secondelang alleen maar vriendelijk aan met die grote bruine ogen – en zei dan, plechtig haast: ‘Ja, klopt ja’.

  1. Griga over Bozeník: ‘Hij kan de lieveling van Het Legioen worden’
    PREMIUM
    Oud-spits Feyenoord

    Griga over Bozeník: ‘Hij kan de lieveling van Het Legioen worden’

    Hoe goed Róbert Bozeník (20) kan worden? Coach Dick Advocaat durft het nog niet te zeggen over de Slowaak. Voormalig Feyenoor­d-spits Stanislav Griga (9 goals in 43 duels van 1990 tot 1992) wél. Hij werkte bij zijn vorige club MSK Zilina als spitsentrainer bijna dagelijks samen met Bozeník, die de afgelopen twee wedstrijden matchwinner was bij Feyenoord. ,,Bozeník kan ver komen. Hij is jong en kent de druk al van het spelen in onze nationale ploeg.’’