Sergiño Dest.
Volledig scherm
PREMIUM
Sergiño Dest. © BSR Agency

Sergiño Dest zet seizoen in achtbaan voort: volop belangstelling van Bayern

VideoNiet Onana, Ziyech of Van de Beek, maar Sergiño Dest (19) wordt mogelijk de eerste Ajacied met een toptransfer in de zomer. De Amerikaan staat volop in de belangstelling van Bayern München.

Door Freek Jansen

Of het zijn beste wedstrijd van het seizoen was? Sergiño Dest herhaal­de direct na het thuisduel van Ajax met PSV de vraag. En gaf zelf het antwoord. ,,Het ging wel lekker, maar Lille-thuis voor de Champions League was denk ik wel mijn beste optreden.’’ De eerste groepswedstrijd in de Champions League, van half september, en het laatste competitieduel van Ajax, vorige week zondag, geven het komeetachtige seizoen van Dest goed weer. De overeenkomsten: er zaten mensen van Bayern München op de tribune en de jongeling etaleerde zich met de bal vol drive, techniek en zelfvertrouwen.

  1. ‘Mauro Júnior zit straks dicht tegen de basis van PSV aan’
    Video

    ‘Mauro Júnior zit straks dicht tegen de basis van PSV aan’

    Welke spelers moeten volgend seizoen onder Roger Schmidt in de gaten worden gehouden? PSV-watcher Maarten Wijffels van AD Sportwereld denkt dat niemand nu nog is afgeschreven. ,,Hij zal straks in de voorbereiding beginnen en kijken wat hij aan boord heeft. PSV is afgelopen seizoen vierde geworden. Dat betekent dat het niet overhield met de kwaliteit. Om nu te zeggen dat er ineens een kant en klare kampioen staat, dat lijkt me wat overdreven.”