Sjaak Troost.
Volledig scherm
Sjaak Troost. © ANP

Sjaak Troost keert terug als commissaris Feyenoord

Sjaak Troost keert toch terug als lid van de raad van de commissarissen van Feyenoord. De voormalig speler van de club was een periode interim-technisch directeur van Feyenoord en liep na de aanstelling van Frank Arnesen nog een paar weken mee met de Deen om mee te denken over het technische beleid.

Troost wilde na zijn periode als technisch directeur dolgraag terugkeren in de raad van commissarissen en president-commissaris Toon van Bodegom deed hem ook die toezegging. De Vrienden van Feyenoord, die Troost als commissaris eerder hadden aangesteld, wilden hem echter onder geen beding meer onder hun paraplu terugzien in het toezichthoudend orgaan van de club.

Van Bodegom, die erg gecharmeerd is van Troost, knutselde de afgelopen weken een oplossing in elkaar. Commissaris Richard Bruens, die namens Feyenoord in de raad van commissarissen zat, zal het orgaan gaan verlaten en Sjaak Troost zal zijn vrijgekomen plek dan innemen. Troost is dan weliswaar weer gewoon commissaris, maar niet meer onder de vlag van de Vrienden van Feyenoord.

Die investeerdersgroep draagt eerdaags zelf twee nieuwe kandidaten voor om hun twee vacante posities in te nemen. Herman van Drie stapte eerder op omdat hij niet kon samenwerken met Van Bodegom en de plek van Troost komt uiteraard eveneens vrij.