Volledig scherm
Lars Veldwijk met de vlag van Zuid-Afrika na de gewonnen play-off bij De Graafschap. © Cor Vos

Sparta-spits Veldwijk in selectie Zuid-Afrika voor Afrika Cup

Sparta Rotterdam kan in de eerste weken van de voorbereiding op het nieuwe seizoen niet beschikken over Lars Veldwijk. De spits van de naar de eredivisie gepromoveerde club is opgenomen in de definitieve selectie van zijn vaderland Zuid-Afrika voor de Afrika Cup in Egypte.

Zuid-Afrika begint het toernooi op 24 juni met een wedstrijd tegen Ivoorkust. Marokko en Namibië zijn de andere opponenten van Zuid-Afrika in de poulefase.

Veldwijk, aanvoerder van Sparta, speelde tot dusverre twee interlands. Dit seizoen scoorde de 1,96 meter lange spits uit Uithoorn 24 keer in 36 competitieduels voor Sparta, waar hij de aanvoerdersband draagt. 

  1. Duel FC Den Bosch tijdelijk stilgelegd na beledigingen uit publiek: ‘Afgebrand op basis van huidskleur’

    Duel FC Den Bosch tijdelijk stilgelegd na beledigin­gen uit publiek: ‘Afgebrand op basis van huidskleur’

    FC Den Bosch – Excelsior is zondagmiddag tijdelijk gestaakt. Scheidsrechter Laurens Gerrets legde het duel in de Keuken Kampioen Divisie na 28 minuten stil omdat Excelsior-spits Ahmad Mendes Moreira zich racistisch bejegend voelde door de aanhang van de thuisclub. De club zegt in een reactie dat het voorval ‘een onnodig beladen sfeer’ heeft gekregen en dat er geen sprake is van racisme.