Volledig scherm
Sherida Spitse en Daniëlle van de Donk. © BSR Agency

Spitse: Oranje heeft plicht gedaan

Sherida Spitse had met twee doelpunten uit strafschoppen in de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Slovenië een groot aandeel in de zesde opeenvolgende overwinning van Oranje (4-1). 

De 29-jarige middenvelder van Valerenga staarde zich na afloop in het GelreDome echter niet blind op de uitslag. ,,Met alle respect, wij hebben gewoon veel meer kwaliteit dan alle andere tegenstanders in onze groep", zei de Nederlandse recordinternational bij Veronica.

,,We komen door een misverstand nog wel op achterstand en dat was even balen. We zijn verder echter nauwelijks in de problemen geweest. We moeten gewoon in elke kwalificatiewedstrijd die drie punten halen. Het is best wel knap dat we daarin slagen, maar dat zijn we eigenlijk ook wel verplicht. Het is misschien leuker om tegen een sterk land als Engeland of zo te spelen. Maar dit blijft ook leuk. We hebben de energie om voldoende te creëren en volgens mij hebben de mensen het hier ook leuk gevonden", doelde Spitse op het enthousiasme op de goedgevulde tribunes in Arnhem.

‘We zijn allemaal geslaagd’

Volledig scherm
Sarina Wiegman. © BSR Agency

Ook bondscoach Sarina Wiegman blikte tevreden terug. ,,We zijn allemaal geslaagd vandaag”, sprak ze na afloop. ,,Je weet dat je wint als je je niveau haalt.”

Het vizier voor de Leeuwinnen gaat nu op 2020, en dat met name op Tokio. Wiegman: ,, We zijn druk bezig met programma voor de Olympische Spelen. Waar en hoe gaan we ons voorbereiden. Wat kunnen we verwachten. We gaan op tijd weg, want je hebt twee weken nodig om aan de omstandigheden in Japan te wennen.”

“Het was een heel mooi jaar‘’, keek Wiegman terug op 2019. ,,Maar ik baal nog steeds van die verloren finale.”