Ten Hag boos over nonchalante houding Ajax in tweede helft

videoErik ten Hag had na het 4-4-gelijkspel thuis tegen sc Heerenveen geen goed woord over voor de manier waarop Ajax de kans om PSV af te lossen als koploper van de eredivisie te laten liggen. Bij rust stond het nog 3-1 in het voordeel van de thuisploeg, maar in de tweede helft waren de bezoekers uit Heerenveen veel doeltreffender.

,,Zoals wij begonnen aan de tweede helft, dat heeft met een bepaalde vorm van nonchalance te maken”, oordeelde Ten Hag in gesprek met FOX Sports. ,,Normaal gesproken is de restverdediging bij ons goed op orde, maar deze keer niet. Dan roep je de problemen over jezelf af.”

Een verklaring voor de manier waarop Ajax de voorsprong uit handen gaf, moet Ten Hag schuldig blijven. ,,Ik begrijp dat niet, vandaar ook mijn boosheid en teleurstelling. En bij de spelers zal dat niet anders zijn. Als je de kans krijgt om koploper in de eredivisie te worden, dan moet je die ook grijpen.”

,,Natuurlijk hebben we alles nog steeds in eigen hand. Maar als je zulke goals maakt, zoveel kansen creëert en al voor rust op 4-1 had kunnen komen, dan mag je de wedstrijd niet met dit resultaat besluiten.” Ajax blijft twee punten achter staan op PSV, dat vanmiddag tegen FC Emmen eveneens niet tot winst kwam (2-2).

Reservekeeper Kostas Lamprou, die André Onana verving, maakte op Ten Hag een weinig zekere indruk. ,,Hij keepte grillig. Maar op het einde redde hij ons ook nog”, doelt de trainer op de grote kans van Arber Zeneli om er zelfs 4-5 van te maken. ,,Maar ik kijk altijd naar het collectief. Je wint en verliest samen.’’

Volledig scherm
Erik ten Hag baalt van de nonchalante wijze waarop Ajax de zege uit handen gaf. © ANP Pro Shots