Volledig scherm
Tomas Necid. © ANP Pro Shots
1
EINDE
1
  • Michel Vlap 31'
  • Tomáš Necid 45'

Tomas Necid kopt ADO naar gelijkspel in Heerenveen

ADO Den Haag heeft vanavond een punt gepakt op bezoek bij Heerenveen, dat dit seizoen thuis nog niet gewonnen heeft. Tomas Necid maakte vlak voor rust 1-1 en daar bleef het bij.

Door Yorick Groeneweg

Bij de ploeg van trainer Fons Groenendijk was er na zeven opeenvolgende competitiedoelpunten van Nasser El Khayati eindelijk iemand anders trefzeker. Uit een ragfijne voorzet van El Khayati, dat wel, zette Tomas Necid ADO vlak voor rust met een krachtige kopbal op 1-1. Samen met Lex Immers vierde de targetman de treffer uitbundig voor het uitvak.

De nieuwe ADO-spits scoorde afgelopen week in de bekerwedstrijd tegen OJC Rosmalen voor het eerst sinds zijn komst. In het met 0-6 gewonnen duel scoorde de Tsjechische spits twee keer. Vanavond in Heerenveen voegde Necid (ex-PEC Zwolle) daar zijn eerste competitiedoelpunt sinds zijn terugkeer naar Nederland aan toe.

Met die tussenstand halverwege mocht de ploeg van trainer Fons Groenendijk niet klagen, want in Friesland was Heerenveen daarvoor het gevaarlijkst. Met name Michel Vlap viel op. De Friese middenvelder vond zichzelf de laatste weken op de rechterflank en reservebank terug, maar mocht nu weer in de rug van spits Sam Lammers opereren. Hij zorgde daarvandaan constant voor dreiging met zijn loopacties. Op aangeven van Arber Zeneli maakte hij ook het openingsdoelpunt.

In de tweede helft kwam Vlap minder in het stuk voor en werd hij gewisseld voor Pelle van Amersfoort. Hoewel beide ploegen het wel probeerden, kon het verschil niet meer worden gemaakt. ADO was na rust sterker, de thuisclub creëerde  nauwelijks nog iets.