Memphis Depay.
Volledig scherm
Memphis Depay. © BSR Agency

‘Trotse’ jubilaris Depay: Ik wilde heel graag een stempel drukken

Met een doelpunt (0-3) en twee assists, bij de 0-2 van Ryan Babel en de 0-4 van Georginio Wijnaldum, vierde Memphis Depay zijn vijftigste interland voor het Nederlands elftal. ,,Natuurlijk wilde ik graag een stempel drukken", zei de jubilaris na het duel met Estland (0-4).

,,Het is toch wel een mijlpaal die ik heb bereikt. Ik ben daar erg trots op. Het ging best moeizaam. Maar uiteindelijk ben ik toch wel belangrijk geweest.”

,,In de eerste helft had ik het lastig", zei Depay die nu in vijftig interlands zeventien keer heeft gescoord. ,,Misschien wilde ik wel te graag. De ruimtes waren ook klein. Als spits moest ik diep blijven. Maar soms gaat het kriebelen en dan wil je de bal voelen. Dan wil je gaan zwerven. Het belangrijkste is dat we na Duitsland ook hier hebben gewonnen. Wij zijn er nog niet. Maar volgens mij zijn we aardig op weg.”

Bekijk hier de samenvatting van Estland-Nederland

(L-R) Sergei Zenjov of Estonia, Memphis Depay of Holland, nederland, holland, netherlands, oranje, the netherlands during Estonia  - Holland  NETHERLANDS, BELGIUM, LUXEMBURG ONLY COPYRIGHT BSR/SOCCRATES
Volledig scherm
(L-R) Sergei Zenjov of Estonia, Memphis Depay of Holland, nederland, holland, netherlands, oranje, the netherlands during Estonia - Holland NETHERLANDS, BELGIUM, LUXEMBURG ONLY COPYRIGHT BSR/SOCCRATES © BSR Agency
  1. Podcast | Terugblik EK’88: ‘Iedereen had zo’n hartgrondige hekel aan Duitsers’

    Podcast | Terugblik EK’88: ‘Iedereen had zo’n hartgrondi­ge hekel aan Duitsers’

    In deze aflevering van de AD Voetbal podcast blikken Sjoerd Mossou, Peter van Duyl en Mikos Gouka aan de hand van Hidde van Warmerdam terug op het EK voetbal van 1988. Het EK dat gewonnen werd, maar waarin de wedstrijd tegen West-Duitsland het allerbelangrijkste was. Over het sentiment toen, in Nederland. De tijd voor massale shirtverkoop, voor getrainde perspraatjes en voor politieke correctheid naar je tegenstander toe.