Van Basten-goal voor Pattynama van Telstar

Shayne Pattynama maakte vanavond zijn eerste doelpunt voor Telstar - en wat voor één. De middenvelder, afgelopen zomer overgekomen van FC Utrecht nam een voorzet van Ilias Bronkhorst vol op de slof en liet Excelsior-doelman Alessandro Damen kansloos. Het deed veel denken aan de magische goal van Marco van Basten in de EK-finale tegen de Sovjet-Unie. 

,,Het leek er inderdaad wel een beetje op, maar die van Van Basten was wel mooier. Zijn goal was ook echt bewust. De bal kwam een beetje voor me en ik probeerde het gewoon en schrok dat het lukte. Mijn eerste doelpunt voor Telstar en dan meteen zo’n mooie”, aldus Pattynama tegen FOX Sports. 

Bekijk hier de samenvatting van Excelsior - Telstar (premium). 

Marco van Basten maakte op onnavolgbare wijze de 2-0 voor Nederland. Oranje wordt Europees kampioen tegen de Sovjet Unie.
Volledig scherm
Marco van Basten maakte op onnavolgbare wijze de 2-0 voor Nederland. Oranje wordt Europees kampioen tegen de Sovjet Unie. © SCS/Soenar Chamid
Shayne Pattynama is na zijn prachtige goal het middelpunt van vreugde bij Telstar.
Volledig scherm
Shayne Pattynama is na zijn prachtige goal het middelpunt van vreugde bij Telstar. © BSR Agency
  1. Podcast | Terugblik EK’88: ‘Iedereen had zo’n hartgrondige hekel aan Duitsers’

    Podcast | Terugblik EK’88: ‘Iedereen had zo’n hartgrondi­ge hekel aan Duitsers’

    In deze aflevering van de AD Voetbal podcast blikken Sjoerd Mossou, Peter van Duyl en Mikos Gouka aan de hand van Hidde van Warmerdam terug op het EK voetbal van 1988. Het EK dat gewonnen werd, maar waarin de wedstrijd tegen West-Duitsland het allerbelangrijkste was. Over het sentiment toen, in Nederland. De tijd voor massale shirtverkoop, voor getrainde perspraatjes en voor politieke correctheid naar je tegenstander toe.