Volledig scherm
Marco van Basten. © EPA

Van Basten spaart niemand in biografie

Marco van Basten komt met een biografie. De oud-spits van Oranje heeft de voetbalwereld sinds kort gedag gezegd en hij vindt het nu tijd om zijn verhaal te doen.

,,Mijn waarheid. Het verhaal dat ik nog nooit verteld heb. Ik zal ook niemand sparen. Mezelf zeker niet. De tijd is rijp”, aldus Van Basten, die sinds kort voor FOX Sports als analyticus werkt.

Het boek, ‘BASTA’. verschijnt in december en is geschreven door Edwin Schoon. Van Basten vertelt onder meer over zijn jeugd en familie, het EK van 1988, de gekte toen hij in Italië speelde en zijn trainersloopbaan.

Van Basten verdween na zijn actieve loopbaan in de anonimiteit. Na het EK van 2004 keerde hij terug in de voetbalwereld en ging aan de slag als bondscoach van Oranje.

  1. Griga over Bozeník: ‘Hij kan de lieveling van Het Legioen worden’
    PREMIUM
    Oud-spits Feyenoord

    Griga over Bozeník: ‘Hij kan de lieveling van Het Legioen worden’

    Hoe goed Róbert Bozeník (20) kan worden? Coach Dick Advocaat durft het nog niet te zeggen over de Slowaak. Voormalig Feyenoor­d-spits Stanislav Griga (9 goals in 43 duels van 1990 tot 1992) wél. Hij werkte bij zijn vorige club MSK Zilina als spitsentrainer bijna dagelijks samen met Bozeník, die de afgelopen twee wedstrijden matchwinner was bij Feyenoord. ,,Bozeník kan ver komen. Hij is jong en kent de druk al van het spelen in onze nationale ploeg.’’