Volledig scherm
Mark van Bommel © BSR Agency

Van Bommel verwijt zijn spelers niets na debacle bij FC Basel: ‘Ze hebben alles gegeven’

,,We moeten door”, zei Mark van Bommel na het echec bij FC Basel van dinsdagavond. ,,Over vier dagen spelen we in Enschede en moeten we er weer staan. Als je ons veldspel analyseert, hebben wij veel kansen gehad. Daar ligt het niet aan.” De trainer incasseerde vroeg in het seizoen een enorme teleurstelling met zijn ploeg, die uit het toernooi om de Champions League ligt. 

Van Bommel zag na de vroege 1-0 van FC Basel wel een iets ander PSV dan zaterdag tegen Ajax. De ploeg had lange tijd controle over de wedstrijd na de 1-1, maar benutte daarna de kansen niet. ,,Natuurlijk vreet je je dan op. We krijgen kansen en maken ze niet. Daarbij kan ik mijn spelers niets verwijten. Als ze er niet alles aan doen en ze niet alles geven voor de club wel. Nu ga ik niet kwaad worden.”

Volgens de coach klopte het tactische verhaal en de uitvoering. ,,Het zijn net de details die ons de das omdoen.” De tegengoals waren niet nodig. Bij de 1-0 tastte Jeroen Zoet mis en Van Bommel vond dat die bal er niet in had gemogen. De tweede tegengoal werd door een foutieve actie van Armindo Bruma ingeleid. ,,Ik ga geen mensen of een hoofdschuldige aanwijzen.We moeten de kansen afmaken en als er geen fouten worden gemaakt, vallen er ook geen tegengoals.” 

PSV moet zich via twee voorrondes nu voor de Europa League-groepsfase zien te plaatsen. Een enorme domper, die zorgt voor lagere inkomsten en minder sportief prestige. 

‘Wij moeten die wedstrijd eerder afmaken’

‘Niet goed, het besef dat er geen Champions League is’