Volledig scherm
Peter van den Berg (rechts). © EPA

Van den Berg als beloftencoach terug bij Feyenoord

Peter van den Berg (46) keert als trainer van het belofteteam terug bij Feyenoord. De oud-speler van de Rotterdamse club heeft in De Kuip een contract voor één jaar ondertekend. Voormalig publiekslieveling Ulrich van Gobbel, dit seizoen nog assistent-trainer van Onder 19, gaat na de zomer als assistent van Van den Berg fungeren.

Van den Berg speelde tijdens zijn actieve carrière tussen 1989 en 2009 voor Excelsior, SC Cambuur, AZ, RKC Waalwijk, Feyenoord, Vitesse en FC Den Bosch. Vrijwel direct daarna begon zijn trainerscarrière als jeugdtrainer bij Sparta Rotterdam, gevolgd door de functie van assistent bij het eerste elftal. In 2015 werd hij bij RKC Waalwijk voor het eerst hoofdtrainer.

Van den Berg kijkt uit naar zijn nieuwe baan. ,,Als jeugdtrainer heb ik eerder al ervaren dat het dankbaar werk is om spelers te ondersteunen in hun doel de A-selectie te halen. Van huis uit heb ik een Feyenoord achtergrond en ik heb zelfs nog een jaar voor de club mogen spelen. Dat alles maakt het alleen maar nog mooier dat ik hier nu ook als trainer aan de slag ga.''