Virgil van Dijk.
Volledig scherm
Virgil van Dijk. © Getty Images

Van Dijk in top 10 beste spelers FIFA 20

Met een rating van 90 gemiddeld meldt Virgil van Dijk zich in de top 10 van beste spelers in het voetbalspel FIFA 20. 

De aanvoerder van Oranje is de hoogst beoordeelde verdediger van het spel en heeft onder andere dezelfde rating als zijn teamgenoot Mohamed Salah bij Liverpool. In de top 10 plaatst Electronic Arts, de ontwikkelaar van het spel, Van Dijk als zevende. Hij heeft dezelfde rating als Marc-André ter Stegen (FC Barcelona) en Luka Modric (Real Madrid). 

De top 6 van beste spelers bestaat uit Jan Oblak, Kevin de Bruyne, Eden Hazard (allen 91 gemiddeld), Neymar (92), Cristiano Ronaldo (93) en Lionel Messi (94). Ten opzichte van de FIFA-editie van vorig jaar maakt Van Dijk een flinke sprong. De centrale verdediger had toen een ranking van 85 gemiddeld.

  1. Podcast | Terugblik EK’88: ‘Iedereen had zo’n hartgrondige hekel aan Duitsers’

    Podcast | Terugblik EK’88: ‘Iedereen had zo’n hartgrondi­ge hekel aan Duitsers’

    In deze aflevering van de AD Voetbal podcast blikken Sjoerd Mossou, Peter van Duyl en Mikos Gouka aan de hand van Hidde van Warmerdam terug op het EK voetbal van 1988. Het EK dat gewonnen werd, maar waarin de wedstrijd tegen West-Duitsland het allerbelangrijkste was. Over het sentiment toen, in Nederland. De tijd voor massale shirtverkoop, voor getrainde perspraatjes en voor politieke correctheid naar je tegenstander toe.