Volledig scherm
Willem van Hanegem op de tribune bij Roda JC - FC Den Bosch (0-2) op 26 april. © BSR Agency

Van Hanegem wordt geen trainer bij FC Den Bosch: ‘Maar ze kunnen bellen voor advies’

Na ruim anderhalve week van hoop vanuit Den Bosch is er nu duidelijkheid rond Willem van Hanegem. Hij zal geen trainer worden van de club in de play-offs om promotie naar de eredivisie. ,,Ze mogen bellen voor advies, maar ik word geen trainer,” aldus de 75-jarige Van Hanegem.

De geruchten rond Van Hanegem en een mogelijke terugkeer als trainer ontstonden op vrijdag 26 april, toen hij in Kerkrade op de tribune zat bij Roda JC - FC Den Bosch (0-2) naast zijn goede vriend Wim van der Horst. Nadat de 75-jarige oud-international afgelopen maandag de training van de Bossche ploeg had bezocht, liet hij de club een tijdje in het ongewisse. Een aantal sterfgevallen in de familie maakte volgens hem dat zijn hoofd even niet bij het wel of niet naar Den Bosch gaan stond.

,,De wedstrijd van vrijdag (tegen Go Ahead Eagles) heb ik wel gezien”, liet hij weten. ‘De Kromme’ was duidelijk in zijn commentaar. ,,Die jonge trainer, Erik van der Ven, doet het goed. En ik vind ook dat er helemaal geen slecht elftal staat.”

Vorige week maandag zei Van Hanegem nog te overwegen om bij FC Den Bosch op het veld te gaan. Hij ziet er alsnog vanaf. ,,Het moet niet de grote Willem van Hanegem-show worden. Ik heb geen zin om weer vol in de spotlights te staan. Maar als ik de club kan helpen op de achtergrond, doe ik dat zeker.”

Manager voetbal Bert Ruijsch stelt dat ‘er altijd een rol’ weggelegd is voor Van Hanegem. Hij laat weten dat de technische staf vandaag de knoop doorhakt hoe en met wie FC Den Bosch de play-offs ingaat. FC Den Bosch speelt in de halve finales van de play-offs tegen Go Ahead Eagles. De heenwedstrijd in Deventer is op zondag 19 mei, de return in Den Bosch op woensdag 22 mei. In de finale wacht daarna mogelijk De Graafschap of de winnaar van RKC - NEC.