Volledig scherm
Lars Veldwijk doet de warming-up maar weigert later in te vallen. © ANP Pro Shots

Veldwijk weigert in te vallen tegen ADO

De Groningen-fans schreeuwden om zijn naam en trainer Ernest Faber wilde Lars Veldwijk zes minuten voor tijd ook laten invallen, maar de aanvaller weigerde dat. Daarom moest Faber Ajdin Hrustic inbrengen bij een 0-0 tussenstand tegen ADO Den Haag. 

,,Ik snap wel dat fans boos worden als hij er niet in komt, maar hij is degene die is gaan zitten'', zei Faber na het 0-0 gelijkspel tegen FOX Sports.

Welke strafmaatregel Veldwijk krijgt, wilde Faber nog niet zeggen. ,,
Morgen bespreken we het met de directie.''

Vorige week zei Veldwijk dat hij van Faber in de winterstop mocht vertrekken, maar dat de clubleiding een transfer niet zag zitten. 

Veldwijk zelf ontkent dat hij zou hebben geweigerd om in te vallen. ,,
Mij is vandaag niet gevraagd om in te vallen. Ik ben altijd en elke minuut bereid te spelen voor FC Groningen indien de trainer een beroep op mij doet'', aldus de aanvaller op Twitter. 

De fans scandeerden vanavond ook 'Faber, rot op!', maar de coach is niet van plan om voortijdig op te stappen. Hij verlaat Groningen na dit seizoen. Oud-speler Danny Buijs, nu nog trainer van Kozakken Boys, moet zijn opvolger worden. Faber: ,,Ik sta voor de spelers en ze willen allemaal met de staf door. We willen graag voor elkaar werken.''

Lars Veldwijk on Twitter

Met verbazing hoor ik dat ik vandaag zou hebben geweigerd om in te vallen voor FC Groningen. Hiervan is echter geen sprake. Mij is vandaag niet gevraagd om in te vallen. Ik ben altijd en elke minuut bereid te spelen voor FC Groningen indien de trainer een beroep op mij doet.

Volledig scherm
© ANP Pro Shots

poll

Staat Willem II na de uitwedstrijden tegen Ajax en PEC Zwolle boven de degradatiestreep?

  • Ja (50%)
  • Nee (50%)
2494 stemmen