Volledig scherm
© Gepa

Vitesse zet in op Duitser Letsch als nieuwe trainer

De Duitser Thomas Letsch is voor Vitesse topkandidaat voor de trainerspost. De Arnhemse club is in gesprek met de coach, maar van een contract is nog geen sprake. Dat bevestigen bronnen rond de eredivisionist.

Letsch (51) komt uit de koker van de nieuwe technisch directeur van Vitesse, de Duitser Johannes Spors. De twee landgenoten kennen elkaar van de voetbaltak van Red Bull. Letsch past in de profielschets van aanvallend voetbal. 

Letsch heeft als trainer vooral gewerkt in Oostenrijk. Zo was hij coach van Austria Wien. Hij werkte ook bij Red Bull Salzburg. In Duitsland trainde hij Erzgebirge Aue. Bij zowel Austria als Aue werd Letsch ontslagen. Bij de Duitse club zelfs al na drie wedstrijden. Bij Salzburg was hij actief in de jeugdopleiding.

Sturing

Vitesse is op zoek naar een nieuwe trainer. De eredivisionist gaat niet verder met interim-coach Edward Sturing. De clubman was de opvolger van de tussentijds vertrokken Rus Leonid Sloetski.

Vitesse gaat desgevraagd niet in op de trainersvacature.

  1. De loopbaan van ‘Ibi’ Afellay in 14 schitterende foto's

    De loopbaan van ‘Ibi’ Afellay in 14 schitteren­de foto's

    PSV maakte gisteren bekend dat Ibrahim Afellay vertrekt uit Eindhoven. De 34-jarige Utrechter maakte het afgelopen seizoen zijn rentree, na jaren vol blessureleed. Hij bleef het afgelopen voetbaljaar steken op slechts drie competitiewedstrijden. Afellay denkt dat zijn loopbaan er nog niet op zit en onderzoekt de komende weken of hij bij een andere club aan de slag moet gaan of dreigt het einde van een mooie carrière, die hem via PSV langs FC Barcelona, Olympiakos, Schalke 04, Stoke City en 53 interlands voor Oranje voerde? Een loopbaan in 14 fraaie foto's.