Volledig scherm
PREMIUM
Tim Krul op het WK O17 als aanvoerder van Oranje. Hector Moreno (later PSV) heeft zojuist gescoord. © AFP

Voor 40.000 man in Peru, dáár begon het voor Krul

Kijk op VoetbalOnze voetbalexpert Maarten Wijffels verkeert als jeugdspeler en journalist al bijna een leven lang in het Nederlandse profvoetbal. In Kijk op voetbal signaleert hij de laatste trends, ontwikkelingen en andere opmerkelijke zaken op de velden van wereldsport nummer 1. Vandaag: over de ‘oogst’ van een WK onder 17 spelen.

Soms kijkt hij naar de filmpjes die de spelers van Oranje onder 17 jaar dezer dagen posten op sociale media. En dan denkt Tim Krul terug aan zijn eigen WK dat hij op die leeftijd speelde. ,,Mooie herinneringen’’, zegt hij. Het was in 2005, in Peru. Nederland onder 17 haalde er net als nu de halve finales. Eén van de grote talenten was ook John Goossens. En toevallig was de tegenstander daarin ook Mexico, net als vanavond.

  1. Podcast | Stelling: Het ontslag van Van Bommel lost niets op voor PSV

    Podcast | Stelling: Het ontslag van Van Bommel lost niets op voor PSV

    De zeventiende speelronde van het seizoen zit erop, en wat voor een weekend was het! De derde nederlaag op rij van Ajax, de derde plaats voor Willem II, AZ mee aan kop, de drie goals van Steven Berghuis tegen PSV en - vanmorgen - het vertrek van Mark van Bommel bij de aangeslagen topclub uit Eindhoven. Voetbalverslaggevers Maarten Wijffels, Sjoerd Mossou, Daniël Dwarswaard nemen met presentator Etienne Verhoef het eredivisieweekend door en hebben het vooral over het ontslag van Mark van Bommel bij PSV. ‘We gaan de persconferenties van Mark van Bommel missen.’