Volledig scherm
De laatste keer dat Oranje in en tegen de VS speelde, was op 19 mei 2002. Nederland won met 2-0. Staand, vlnr: Roy Makaay, Michael Reiziger, Jaap Stam, Frank de Boer, Ronald Waterreus. Gehukrt, vlnr: Arthur Numan, Phillip Cocu, Edgar Davids, Boudewijn Zenden, Andy van der Meyde en Denny Landzaat. © ANP

'VS wil Nederland uitnodigen voor minitoernooi met WK-afvallers'

De Amerikaanse voetbalbond USFF wil volgend jaar zomer een minitoernooi organiseren met WK-afvallers, waaronder Nederland. Dat meldt ESPN op basis van bronnen bij de bond.

Andere landen die worden genoemd zijn Chili, Italië en Ghana. Volgens ESPN is nog niets beslist, laat staan dat iets duidelijk is over het format (één toernooi, reeks oefenduels). Eén ding is wel duidelijk: de afgevallen voetbalgrootmachten hebben komende zomer in de aanloop naar het WK voldoende tijdDe laatste keer dat Nederland naar de Verenigde Staten reisde voor een oefenduel was op 19 mei 2002, vlak voor het door Oranje gemiste WK in Japan en Zuid-Korea. De VS plaatste zich toen wel voor de mondiale eindstrijd.

Bij de KNVB weten ze officieel niets van het Amerikaanse initiatief, maar ook in Zeist hebben ze het bericht gelezen. De invulling van de zomer ligt voor Oranje nog volledig open. Het is aan de nieuw te benoemen technisch-directeur en bondscoach om een eventuele uitnodiging uit de VS te accepteren of niet.

Deze landen plaatsten zich wél voor het WK in Rusland.

poll

Jordens Peters verdient per direct een plaats in de basisopstelling van Willem II

  • Eens (72%)
  • Oneens (28%)
408 stemmen