Volledig scherm
Emmen-speler Glenn Bijl (l) in duel met Patrick Joosten. © ANP Pro Shots
1
EINDE
1
  • Stef Gronsveld 65'
  • Peniel Mlapa 15'

VVV mag met tien man blij zijn met een punt in Emmen

VVV heeft de beste seizoenstart sinds 1960 geen vervolg kunnen geven in Emmen (1-1). Een vroege rode kaart van verdediger Roel Janssen brak de ploeg uiteindelijk op. Na negentig minuten mocht het blij zijn dat het nog een punt overhield aan het duel.

Door Nik Kok

Juist Stef Gronsveld die op het punt stond om vervangen te worden, zorgde voor de gelijkmaker in Emmen. De rechtsback maakte zijn basisdebuut door de schorsing van eerste keus Gersom Klok en draaide in de tweede heft knap weg bij VVV-verdediger Promes alsof hij een lenige aanvaller was. Gronsveld verschalkte de dit seizoen bijna onklopbare VVV-doelman Lars Unnerstall die volgend seizoen bij PSV speelt.

Het doelpunt was een logisch gevolg van een in de tweede helft bijna eindeloos aanvallend FC Emmen dat wilde profiteren van de man meersituatie waarmee het bijna de hele wedstrijd voetbalde.

Vroeg in de eerste helft al, was VVV-verdediger Roel Janssen namelijk uit het veld gestuurd na een onbesuisde actie tegen Alexander Bannink en de daaropvolgende inmenging van de VAR. Dat kwam Emmen goed uit want het stond op dat moment met 1-0 achter. VVV, toch al het langste team uit de eredivisie was op voorsprong gekomen door de 1 meter 93 lange Togolese spits Peniel Mlapa. Via een kopbal na een voorzet van Ralf Seuntjens die over de hele Emmen-defensie heen zeilde.

Het dit seizoen zo verrassend goed presterende VVV kon daarna voorin nauwelijks een vuist maken tegen FC Emmen dat nog steeds wacht op de eerste thuiszege van het seizoen maar het gelijkspel van gisteravond met vreugde zal begroeten na de monsternederlaag tegen PSV van vorige week.