Volledig scherm
PREMIUM
Luuk Brand. © Soccrates

Waalwijker Luuk Brand blijft in de luwte bij ADO Den Haag

Het had zondag een speciale wedstrijd kunnen zijn voor Luuk Brand, die op amateurbasis uitkomt voor ADO Den Haag. De 19-jarige doelman uit Waalwijk met een RKC en Willem II-verleden zit echter niet bij de selectie van de Haagse club.

Twee keer stond Luuk Brand onder de lat bij Willem II. De doelman uit Waalwijk kan uitstekende cijfers overleggen, want het leverde twee overwinningen, twee clean sheets en de doelcijfers 19-0 op. Het betrof de eerste twee oefenduels van het vorig seizoen, tegen de amateurs van de Diessense selectie en VV Dongen.

  1. Griga over Bozeník: ‘Hij kan de lieveling van Het Legioen worden’
    PREMIUM
    Oud-spits Feyenoord

    Griga over Bozeník: ‘Hij kan de lieveling van Het Legioen worden’

    Hoe goed Róbert Bozeník (20) kan worden? Coach Dick Advocaat durft het nog niet te zeggen over de Slowaak. Voormalig Feyenoor­d-spits Stanislav Griga (9 goals in 43 duels van 1990 tot 1992) wél. Hij werkte bij zijn vorige club MSK Zilina als spitsentrainer bijna dagelijks samen met Bozeník, die de afgelopen twee wedstrijden matchwinner was bij Feyenoord. ,,Bozeník kan ver komen. Hij is jong en kent de druk al van het spelen in onze nationale ploeg.’’