Volledig scherm
PREMIUM
Peter van Ooijen in duel met Robin van Persie. © ANP Pro Shots

Wachten op het verlossende belletje: deze Brabanders hopen op een nieuw avontuur

Peentjes zweten in de sportschool, een potje tennissen of met Sjaak Swart op zoek naar een nieuwe club. Terwijl hun collega’s alweer aan een nieuw seizoen zijn begonnen, wachten transfervrije voetballers vooral op de juiste aanbieding. Of die nu uit binnen- of buitenland komt? ,,Het moet wel een club zijn die goed bij me past."

1: Van Moorsel weet wat hij nodig heeft

Volledig scherm
Paco van Moorsel. © Marcel van Dorst

Het is wel even wennen om in deze tijd van het jaar zonder club te zitten, vindt Paco van Moorsel (28). Het is een nieuwe situatie voor de Boxtelaar, wiens aflopende contract bij Sparta recentelijk niet werd verlengd. ,,Deze periode moet ook weer niet te lang duren", weet Van Moorsel. Hij tennist ondertussen met vrienden, doet zijn loopjes en raakt zo 'af en toe' nog eens een bal aan. ,,Ik weet inmiddels wel wat mijn lichaam nodig heeft, je wil natuurlijk ook fit blijven. Verder is het wachten op het verlossende telefoontje van mijn zaakwaarnemer", zegt de middenvelder, die eerder bij NEC, SC Cambuur, FC Groningen en FC Den Bosch speelde.

Van Moorsel kreeg al wel wat aanbiedingen van clubs binnen, maar dat is 'tot nu toe nog niet interessant genoeg'. Grote zorgen over zijn toekomst als profvoetballer heeft Van Moorsel niet. ,,Al moet het niet te lang duren", herhaalt hij.