Volledig scherm
PREMIUM
Zeljko Petrovic en Dick Advocaat bij Sunderland. © Getty Images

Wie vergezelt Dick Advocaat bij FC Utrecht?

De Galgenwaard is in afwachting van de komst van Dick Advocaat, die waarschijnlijk pas na het duel tussen FC Utrecht en Emmen begint. De vraag is: wie neemt hij mee als zijn assistent?

Quote

Als Advocaat het zoekt in het kringetje waarin hij eerder zocht, lijkt Petrovic de meest geschikte kandidaat om mee te gaan naar FC Utrecht

Door Mikos Gouka

De kwestie is niet meer óf Dick Advocaat de opvolger zal worden van de weggestuurde Jean-Paul de Jong bij FC Utrecht. De vraag is vooral wanneer en met wie. Op de achtergrond puzzelen clubeigenaar Frans van Seumeren en directeur voetbalzaken Jordy Zuidam al dagenlang de nieuwe technische staf bij elkaar. Mogen de huidige veldtrainers Marinus Dijkhuizen en Rick Kruys aanblijven onder het bewind van Advocaat? Of sneuvelt deze week één van de assistenten?

Wat wel zeker is: Dick Advocaat neemt altijd een eigen assistent mee naar een nieuwe klus. Dat gaat nu ook gebeuren. De 70-jarige ­Hagenaar zweert bij een vertrouwensman die met hem de lijnen kan uitzetten. Als de nieuwe trainer het weer zoekt in het kringetje dat hem de afgelopen jaren hielp, dan lijkt Zeljko Petrovic op voorhand de meest logische keuze om aan de slag te gaan in Utrecht.

  1. LIVE | Heerenveen wil prima competitiestart voortzetten in Emmen

    LIVE | Heerenveen wil prima competitie­start voortzet­ten in Emmen

    FC Emmen slaagde er dit seizoen nog niet in om het net te vinden. Na het droomseizoen 2018/2019 moet trainer Dick Lukkien alle zeilen bijzetten om niet na twee seizoenen al af te zakken naar de Keuken Kampioen Divisie. Tegen SC Heerenveen krijgt FC Emmen de kans om de eerste punten van het seizoen te scoren. De voortekenen zijn goed, want vorig seizoen werd er in eigen huis met 2-0 gewonnen. Blijft Heerenveen ongeslagen of zorgt Emmen in eigen huis voor een stuntje? • Heerenveen speelde vorige speelronde 1-1 gelijk tegen Feyenoord • Emmen werd door Ajax met 5-0 van de mat geveegd in Amsterdam • De vorige ontmoeting werd met 2-0 gewonnen door Emmen • Aftrap: 20:45 uur