Volledig scherm
© ANP

Wiegman looft Martens: 'Pure klasse, wat een goal'

Met een geplaatst schot hielp Lieke Martens de Nederlandse voetbalsters in blessuretijd nog aan een zege op Slowakije (1-0) in de WK-kwalificatie. ,,Het is natuurlijk geen toeval dat zij scoort", jubelde bondscoach Sarina Wiegman. ,,Zij is van pure klasse."

Waar haar meeste ploeggenoten teleurstelden in een uitverkocht Abe Lenstra-stadion, daar maakte Martens af en toe acties die aan sierlijke buitenspelers van haar collega's bij de mannen deden denken. Hakballetje hier, balletje door de benen van de tegenstandster daar. Haar mooiste uithaal bewaarde ze voor de blessuretijd. ,,Wat een goal", juichte Wiegman. ,,En wat een jaar voor haar."

Martens veroverde vorig jaar de Europese titel met Nederland. Ze werd verkozen tot beste voetbalster van dat toernooi, en later als beste voetbalster van Europa en de hele wereld. De mannen van Barcelona hebben Messi en de vrouwen Martens. ,,Ze is daar echt heel bekend", zei Wiegman. ,,Ze kan soms zelfs lastig over straat."

Wiegman werd zenuwachtiger en zenuwachtiger in de slotfase, zo bekende ze. Oranje kreeg veel kansen, maar kwam zonder de aanwezige spits Vivianne Miedema maar niet tot scoren. ,,Slowakije was nog wel zonder punten, maar ik vond ze goed verdedigen. Gelukkig scoren we nog, dat is echt heel belangrijk."

  1. Van Bommel over PSV-FC Emmen: ‘Het maakt niet uit tegen wie wij spelen’

    Van Bommel over PSV-FC Emmen: ‘Het maakt niet uit tegen wie wij spelen’

    Het maakt trainer Mark van Bommel allemaal weinig uit wanneer, waar en tegen wie PSV speelt. Hij wil dat zijn ploeg elke keer hetzelfde kan opbrengen en daarbij als altijd gaat voor winst, bij voorkeur met goed voetbal. ,,Of het nou zondag, maandag of vrijdag is, om kwart over twaalf of kwart voor negen, of tegen UNA, FC Barclona of FC Emmen. Het maakt niet uit tegen wie wij spelen. Wij moeten hetzelfde brengen en onverstoorbaar blijven.”

poll

Adrie Koster moet met Willem II:

  • Blijven aanvallen (85%)
  • Defensiever spelen (15%)
2613 stemmen