Volledig scherm
Heerenveen viert feest terwijl Willem II treurt. © BSR Agency

Willem II - FC Utrecht verplaatst vanwege kwartfinales KNVB-beker

Het duel Willem II - FC Utrecht wordt verplaatst van vrijdag 14 februari naar zondag 16 februari. Dit omdat de Utrechters op donderdag 13 februari in actie komen in de kwartfinales van de KNVB-beker. Op zondag wordt om 16.45 uur afgetrapt.

De verschuiving van de competitiewedstrijd werd noodzakelijk nadat de KNVB de speeldata van de kwartfinales van het bekertoernooi bekend maakte. SC Heerenveen, dat woensdag na strafschoppen won van Willem II, komt daarin als eerste óf als laatste ploeg in actie. Mocht Fortuna Sittard in het restant van het duel met Feyenoord winnen van de Rotterdammers dan is Heerenveen - Fortuna de eerste kwartfinale op 11 februari. Als Feyenoord dinsdag wint in het inhaalduel dan sluiten de Friezen en de Rotterdammers de kwartfinales af op 13 februari.

De nummers 1 en 2 uit de eredivisie komen sowieso op woensdag 12 februari in actie. AZ dat begint om 18.30 uur tegen NAC, terwijl Ajax om 20.45 uur in Arnhem tegen Vitesse speelt.

FC Utrecht komt op donderdag 13 februari in actie tegen Go Ahead Eagles. Het is alleen nog afhankelijk van Fortuna - Feyenoord hoe laat het duel begint.