Volledig scherm
Tsimikas is blij met zijn treffer. © Pro Shots
2
EINDE
2
  • Kostas Tsimikas 29'
  • Ben Rienstra 70'
  • Matt Miazga 63'
  • Tim Matavz 83'

Willem II vermaakt publiek, maar vergeet te winnen

NabeschouwingWillem II heeft het seizoen 2017-2018 afgesloten met een 2-2 gelijkspel tegen Vitesse. Twee keer kwam de ploeg van Reinier Robbemond op voorsprong, maar de Arnhemmers kwamen telkens weer langszij.

Nabeschouwing

De Tricolores toonden in het volle stadion (met uitzondering van de voor straf lege KingSide) vanaf de start de wil om er iets van te maken. Bijna leverde dat al in de derde minuut een treffer op, maar Elmo Lietink zag zijn te zachte inzet nog net op de doellijn gestopt door doelman Jeroen Houwen.

Na een klein halfuur beloonde Willem II zichzelf alsnog voor het behoorlijke spel en de inzet. Ismail Azzaoui zag zijn inzet op de paal belanden, linksback Kostas Tsimikas stond op de goede plek: 1-0.
Na rust was Elmo Lieftink zo sociaal om in kansrijke positie de bal af te spelen op Fran Sol om zo diens doelpuntentotaal (16) op te vijzelen. Maar de Spaanse spits faalde jammerlijk. Het leek een dure misser te worden, want even later was het aan de aan de andere kant wel raak. Uit een corner kopte Matt Miazga de 1-1 binnen.

Willem II liet zich er niet door uit het veld slaan en bleef op zoek naar de winst. De ploeg kwam opnieuw op voorsprong door een laag afstandsschot van Ben Rienstra, die zo zijn tiende treffer van dit seizoen kon laten bijschrijven: 2-1.

Trakteren
Ook toen duidelijk werd dat Sol geen topscorer meer kon worden van de eredivsie, wilde hij overduidelijk het Tilburgse publiek nog op een treffer trakteren. Maar hij wilde er maar niet in voor de vrijwel continu toegezongen publiekslieveling, die hoogstwaarschijnlijk zijn laatste wedstrijd heeft gespeeld voor Willem II.

In de slotfase kwam Vitesse opnieuw langszij, dit keer door een treffer van Tim Matavz: 2-2. Het mocht de pret op de tribunes nauwelijks drukken. De Willem II-fans gingen massaal staan bij wissels van Ismail Azzaoui, Thom Haye en Ben Rienstra, die niet alleen deze wedstrijd maar dit hele seizoen fraaie dingen hebben laten zien en vermoedelijk alle drie vertrekken.

LIVEBLOG

 geen nieuwe berichten

Ben Rienstra wordt vervangen door Mo El Hankouri

Thom Haye wordt vervangen door Bartholomew Ogbeche

GOAL! 2-2 Vitesse! Matavz zorgt voor de gelijkmaker. De Sloveense spits wordt bediend door Mount en werkt de bal achter Wellenreuther.

Maikel van der Werff wordt vervangen door Mukhtar Ali

Bijzonder: voor het eerst scoren drie spelers van Willem II in een seizoen meer dan tien doelpunten.

Ismail Azzaoui wordt vervangen door Jordy Croux

Ai, bijna gooit Sol de wedstrijd in het slot. De Spanjaard komt een teenlengte tekort om een voorzet van Azzaoui tot doelpunt te promoveren.

GOAL! 2-1 Willem II! En het is Rienstra die het doet. De captain schiet de bal van twintig meter zo in het doel. Willem II weer op voorsprong en die is verdiend.

GOAL! 1-1 Vitesse! Miazga is de maker. Büttner legt een corner panklaar op het hoofd van de Amerikaan, die hard binnenkopt. Willem II is weer terug bij af.

Elders op de velden komt Heracles Almelo op 2-2 bij Sparta, wat betekent dat Willem II de virtuele elfde plaats weer afstaat.

Thulani Serero wordt vervangen door Luc Castaignos

De tussenstanden op de andere velden zijn Willem II gunstig gezind. 

Tweede helft begonnen

Bryan Linssen wordt vervangen door Thomas Bruns

Einde eerste helft

Weer probeert Vitesse het van afstand, maar opnieuw is het geen al te beste inzet. Van der Werff schiet de bal hoog over.

Haye kreeg zojuist een tik en bleef even op de grond liggen, maar de middenvelder kan vooralsnog door.

Foor probeert het namens Vitesse, maar Wellenreuther hoeft niet in te grijpen en ziet de bal hoog over vliegen.

GOAL! 1-0 Willem II! Tsimikas is de gevierde man. Haye raakt in eerste instantie nog de paal, waarna de Griekse linksback attent is bij de rebound. Direct na de treffer wordt een drinkpauze ingelast.

Willem II mag dan wel verzekerd zijn van lijfsbehoud, voor de Tilburgers staat nog het nodige op het spel. De club kan nog stijgen op de zogeheten tv-ranking.

laad oudere berichten
Terug naar boven

Statistieken

Gele kaarten
0
0
Rode kaarten
0
0
Balbezit
41%
59%
Strafschoppen
0
0
Hoekschoppen
2
4
Vrije trappen
9
8
Overtredingen
5
8
Buitenspel
3
1
Schoten op paal / lat
1
0
Schoten op doel
7
4
Gered door de doelman
1
5
Schoten naast
6
7
Terug naar boven

Opstelling

4-3-1-2
4-3-3
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner

Bank

Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner

Terug naar boven
BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement