Volledig scherm
Pol Llonch maakt de 1-0 © ProShots
2
EINDE
0
  • Pol Llonch 22'
  • Marios Vrousai 90'+2'

Willem II zonder Sol langs NAC

Willem II heeft de burenruzie met NAC in Tilburgs voordeel beslecht. De thuisploeg was de bovenliggende partij en kwam in de eerste helft op voorsprong na een knappe goal van een Spanjaard. Niet de naam van de laatste jaren, Fran Sol, maar juist Pol Llonch. In blessuretijd bekroonde de Griek Marios Vrousai nog met een treffer: 2-0.

Willem II kwam in het uitverkochte stadion goed uit de startblokken en kreeg na elf minuten de eerste goede kans. Een inzet van Aras Özbiliz werd door NAC-doelman Benjamin van Leer net net over de lat gewerkt. In de 23ste minuut was het wel raak. De bal belandde na een corner voor de voeten van Pol Llonch, die vanaf rand zestienmeter snoeihard uithaalde. Omdat de kruin van verdediger Menno Koch er nog aan zat, was Van Leer kansloos: 1-0. Het overwicht dat de Tilburgers ook de rest van de eerste helft hadden – mede dankzij sterk spel van debutant Renato Tapia en goed afjagen van Daniel Crowley - wisten ze niet uit te drukken in meer doelpunten.

NAC kwam beter ‘uit de rust’ dan de thuisploeg (waar spits Kristinsson werd vervangen door de Griek Vangelis Pavlidis), maar het duurde lang voordat er voor een van beide doelen iets noemenswaardigs gebeurde. Met de van PSV overgekomen Pascal Lundqvist probeerde NAC-coach Mitchell van der Gaag voor meer aanvalskracht te zorgen. Dat lukte niet. En toen vervolgens spits Mitchell Te Vrede geblesseerd moest afhaken en daarna Mounir El Allouchi direct rood kreeg na een charge op Crowley, was NAC helemaal meer niet in staat om nog serieus op zoek te gaan naar de gelijkmaker. In het slot viel ook nog de 2-0 door debutant Marios Vrousai.

Willem II neemt door de zege afstand van de onderste plekken en staat nu in de middenmoot. NAC blijft zeventiende en zag concurrenten FC Groningen en PEC Zwolle zaterdag wel winnen.

  1. ‘Profeet’ Van der Rijt droomt stiekem al van promotie met TOP OSS: ‘Ik zet een ‘1' neer tegen FC Dordrecht’

    ‘Profeet’ Van der Rijt droomt stiekem al van promotie met TOP OSS: ‘Ik zet een ‘1' neer tegen FC Dordrecht’

    Elke week voorspelt een andere (oud-)speler of (oud-)clubman in dienst van een Brabantse club de wedstrijden van het weekend als Profeet van de Week. Deze week is het de beurt aan Ruud van der Rijt (30). De voormalig verdediger speelde in zijn loopbaan voor Willem II en FC Eindhoven. Tegenwoordig is hij assistent-coach bij TOP Oss. Genoeg (Brabantse) voetbalervaring dus, maar kan hij ook goed voorspellen?