Volledig scherm
Wouter Burger (Feyenoord) in duel met Kenneth Taylor van Ajax op archiefbeeld. © BSR_AGENCY

Winst voor Ajax O19 en drie rode kaarten in mini-Klassieker

Geen saaie mini-Klassieker in de Kuip. Het hoogste juniorenteam van Ajax versloeg de leeftijdgenoten van Feyenoord met 3-0 in een duel waarin drie rode kaarten vielen.

De Amsterdammers kwamen na ruim een uur spelen op voorsprong dankzij een knullig eigen doelpunt van Feyenoord, waarna Tunuhan Tasci de 0-2 binnen schoot. De invaller vierde dat door zijn shirt uit te trekken en kreeg voor straf zijn tweede gele kaart. 

Ook met een man minder kwam Ajax tot scoren. De ploeg van John Heitinga kwam op 0-3 door Naci Ünüvar. Vlak voor tijd sloeg kort de vlam in de pan. Feyenoord-middenvelder Wouter Burger en Max de Waal, ook een invaller bij Ajax Onder 19, kregen ook een rode kaart. 

Uitstel

De 'mini-Klassieker' zou eigenlijk in september al worden gespeeld, maar het duel tussen Feyenoord Onder 19 en Ajax Onder 19 werd toen om veiligheidsredenen uitgesteld. Uiteindelijk bleek verhuizing naar De Kuip de beste optie. 

Vorig seizoen ging het mis bij de confrontatie tussen de talententeams in Amsterdam. De wedstrijd werd na een opstootje op de tribunes gestaakt en uiteindelijk zelfs uitgesteld. Een week later ging het duel verder, zonder publiek. Ajax versloeg Feyenoord met 2-0 en werd daardoor kampioen.