Volledig scherm
Hakim Ziyech, Zakaria Labyad en Noussair Mazraoui na het behaalde kampioenschap met Ajax gisteravond. © BSR Agency

Ziyech en Mazraoui verkozen tot speler en talent van het jaar

Bij de huldiging van bekerwinnaar en landskampioen Ajax op het Museumplein in Amsterdam vielen Hakim Ziyech en Noussair Mazraoui nog eens in de prijzen.

Hakim Ziyech werd door de supporters verkozen tot de speler van het jaar. De 26-jarige spelmaker uit Dronten was in 49 wedstrijden goed voor 21 goals en 24 assists.

Noussair Mazraoui werd door de technische staf van Ajax verkozen tot het talent van het jaar. De 21-jarige speler uit Leiderdorp kwam vorig seizoen tot acht duels in de hoofdmacht en 22 wedstrijden in Jong Ajax, maar veroverde dit seizoen zijn plek op rechtsback in de hoofdmacht van trainer Erik ten Hag. Daar kwam hij in alle competities tot vier goals en vijf assists in 48 wedstrijden. 

PLAYER OF THE YEAR! 🎩 👨‍🎨 H A K I M Z I Y E C H! #nummer34

44.5k Likes, 736 Comments - AFC Ajax (@afcajax) on Instagram: "PLAYER OF THE YEAR! 🎩 👨‍🎨 H A K I M Z I Y E C H! #nummer34"

TALENT OF THE YEAR! 💫 🌪 NOUSSAIR MAZRAOUI #nummer34

16.7k Likes, 240 Comments - AFC Ajax (@afcajax) on Instagram: "TALENT OF THE YEAR! 💫 🌪 NOUSSAIR MAZRAOUI #nummer34"

  1. FC Groningen neemt afscheid van directeur Klaver

    FC Groningen neemt afscheid van directeur Klaver

    FC Groningen neemt per direct afscheid van commercieel directeur Robbert Klaver. Hij verschilde met de rest van de clubleiding van mening over het toekomstige beleid op commercieel gebied. ,,Iedereen weet dat wij op dat vlak een stevige uitdaging hebben", zegt algemeen directeur Wouter Gudde. ,,Over de manier waarop we die uitdaging willen aangaan, kwamen we niet op één lijn. De uiteindelijke conclusie is dat het voor beide partijen beter was dat onze wegen zich zouden scheiden."