Ziyech start zoektocht naar jonge fan uit Lille

Hakim Ziyech is op zoek naar de jonge fan die tijdens het Champions League-duel met Lille de Marokkaanse sterspeler om zijn shirt vroeg. De Ajacied dacht na afloop het tricot aan diens vader te hebben overhandigd, maar de man in kwestie bleek geen familie van het jongetje.

De middenvelder van Ajax vraagt op Instagram aan zijn volgers of iemand hem in contact met de jonge supporter kan brengen. ‘De man aan wie ik het shirt gaf is blijkbaar niet zijn vader en dus is 't nooit bij hem terechtgekomen’. Ziyech zou via de Marokkaanse voetbalwebsite Almarssadpro de contactgegevens van de moeder van het jongetje hebben gekregen. Naar verluidt is er al contact geweest.

Het jongetje heet Yassine Hussairy. Hij ging met zijn moeder naar de Champions League-wedstrijd tussen Lille en Ajax. Aangezien Yassine in Lille woont en een groot fan is van Ziyech, kwam dat goed uit. Hij besloot tijdens de wedstrijd het veld op te rennen. Geen steward die hem onderuit haalt.  De onverwachte ontmoeting tussen de twee roept wereldwijd vertedering op. De Ajax-aanvaller fluistert het joch in dat hij toch echt van het veld moet. Want er zijn nog 20 minuten te spelen. Ziyech belooft hem zijn shirt. Na de 0-2 zege van Ajax gaat de Marokkaans international op zoek naar de jongen, maar hij kan hem niet vinden. Dan verschijnt er een man die zegt de vader van het veldbestormertje te zijn. Ziyech denkt zijn belofte na te komen en overhandigt de man zijn shirt.  

Volgens Yassine was dat zijn vader helemaal niet. Sterker nog, hij was alleen met zijn moeder naar het Stade Pierre-Mauroy. ,,Ik kon niet terug om het shirt van Hakim te krijgen omdat ik haast had. Mijn moeder wachtte op me en door het drukke verkeer moest ik snel weg. Iemand die claimde mijn vader te zijn, heeft het shirt meegenomen”, aldus het ventje tegen de Marokkaanse voetbalsite Almarssadpro.  

Commotie

Er ontstond recentelijk commotie omdat het shirt van Ziyech op eBay te koop zou zijn aangeboden door Yassine. Inmiddels heeft de verkoper uit Lomme, nabij Lille, de eerste advertentie verwijderd. Bij zijn tweede advertentie op eBay is er inmiddels al 11.950 euro geboden op het shirt dat vanwege de krijtstrepen authentiek lijkt.

Yassine, die in Lille voetbalt, wil nu maar één ding: dat Hakim Ziyech niet denkt dat hij ondankbaar is en zijn nooit ontvangen presentje heeft verkocht. ,,Ik wil heel graag nog een kans krijgen om alsnog een shirt van Hakim te krijgen.”

Volledig scherm
Hakim Ziyech met de jonge fan. © AP